Westfriese band Unicorn naar Piterkerk

Lippenhuizen - De Westfriese formatie Unicorn treedt zondag 17 februari vanaf 14.30 uur op in de Piterkerk in Lippenhuizen.

Stilzitten is er niet bij. Unicorn geeft de Ierse muziek vleugels. In een aanstekelijk uptempo krijgen de Keltische traditionals nieuwe glans en doen dromerige ballades verlangen naar verre kusten. De muzikanten op banjo, gitaar, accordeon en viool hebben een ijzersterk meerstemmig repertoire opgebouwd. De Westfriese swingfolkband doen zondag 17 februari in de Piterkerk van Lippenhuizen een greep uit de mooiste Ierse folk. Een swingende reis.

Unicorn bestaat inmiddels 22 jaar en treedt voornamelijk op in een formatie van vier personen. Zij treden op tijdens festivals en geven concerten in theaters en kerken. Veel bekende Ierse folksongs zijn door de geschoolde muzikanten. Erna Sommer speelt onder meer in het Noord-Nederlands orkest, voorzien van nieuwe, gloedvolle arrangementen. In Lippenhuizen treedt Unicorn aan met Erna Sommer (zang en viool), Jolanda Traarbach (leadzang en gitaar), Martien Tijburg (accordeon en synthesizer) en John Kuiper (gitaar, banjo en zang).

Vooral in Friesland heeft de Keltische muziek altijd veel weerklank gevonden vanwege de melodieuze melancholie in afwisseling met opgewekte dansmuziek. De Dubliners, een van de langst bestaande bands ter wereld, maakten het genre ongekend populair en waren in Fryslân graag geziene gasten. Unicorn steekt die rijke erfenis in een nieuw jasje met een frisse sound.

Het verdient aanbeveling te reserveren: vol is vol. Zie voor meer informatie: www.piterkerklippenhuizen.nl.