Kunst in Opsterland zoekt kunstenaars

Opsterland - De werkgroep Kunst in Opsterland zoekt kunstenaars voor de Open Atelierroute in het Pinksterweekend van 8, 9 en 10 juni

Kunst in Opsterland geeft de kunstenaars van Opsterland de gelegenheid zich te presenteren. Dit is natuurlijk het leukst als zoveel mogelijk kunstenaars meedoen. Deelname is dit jaar in prijs verlaagd.

Aanmelden kan via het inschrijfformulier op www.kunstinopsterland.nl.

Kunst in Opsterland zoekt kunstenaars en anderen:

-die willen meedenken en organiseren in de werkgroep;

-die per project zouden willen meehelpen, zoals bijvoorbeeld het organiseren van de kunstmarkt, en

-die af en toe een klus zouden willen doen, zoals flyers en vlaggen rondbrengen, sponsors zoeken of een opening organiseren.

In het afgelopen jaar organiseerde de werkgroep Kunst in Opsterland de Open Atelierroute in het Pinksterweekend en in de week daarvóór workshops voor basisschoolleerlingen uit Opsterland in de blokhut in het Sparjebirdbos in Hemrik. Kinderen en leerkrachten waren heel enthousiast en wij als werkgroep vonden het ook heel geslaagd, maar met nog maar drie overgebleven werkgroepleden gaat dat dit jaar helaas niet lukken.

In september was de jaarlijkse kunstmarkt in het Sparjebirdbos, maar de animo hiervoor neemt langzamerhand af, ook doordat er steeds meer andere evenementen zijn. De werkgroep onderzoekt momenteel of en hoe de kunstmarkt nog wel succesvol/de moeite waard kan zijn.

In Nij Beets was 28 en 29 december het nieuwe kunstevenement Te Plak’ in it Damshus. Hiervoor werd een landelijke oproep gedaan aan kunstenaars om voor een veenarbeidershuisje een kunstproject te realiseren met als thema Te Plak. Hiermee kwamen ook heel andere kunstvormen, zoals conceptuele, ruimtelijke en video- en installatie-kunst aan bod. Speciaal hiervoor was it Damshus geopend en waren ook hun vrijwilligers in de weer. Er was een ontroerende opening door kunstenaar Jan Ketelaar en muziek van Bennie Huisman en Sa4. En lekkere winterse kost.

Dankzij mooi veel publiciteit in de Leeuwarder Courant en Omrop Fryslan en diverse andere kanalen, kwamen er ruim 500 mensen over beide dagen. Zij waren over het algemeen zeer positief over het gevarieerde kunstaanbod en de prachtige locatie. Als het de tweede dag niet zulk bar en boos weer was geweest, was het vast nog veel drukker geweest! De werkgroep zou dit evenement graag opnieuw willen organiseren, maar weet nog niet of dit elk jaar of om het jaar zal zijn.

Voor meer informatie: www.kunstinopsterland.nl.