Drachtsters doen mee aan Trans Thuringia

Drachten - Sandra en Han Berendschot uit Drachten doen van 9 t/m 15 februari mee aan de Trans Thuringia in Thuringen.

Het goede nieuws is dat er op dit moment sneeuw ligt en de condities voor de komende weken er veel belovend uitzien. Sandra & Han Berendschot doen mee met een team van zes honden: Iluq, Peik, Sky, Kimmie, Ace & Hummer. Het is de bedoeling dat het team zes dagen gaan sleeën met een totale trail lengte van 200-250 km, afhankelijk van de trail. De honden zijn afgelopen maanden getraind in het bos met de kar waarbij ze ondertussen flink wat kilometers in de pootjes hebben.

Het is belangrijk dat deze kilometers met plezier worden afgelegd. Een hond die niet wil en/of een blessure oploopt hoeft niet mee. De eennalaatste dag slee je ergens in het bos waar een bivak wordt gehouden. Dan slaap je samen met je honden buiten in de vrije natuur.

Ook dit jaar wordt dit team gesponsord door Biofood Diervoeding te Drachten met sportbrok 30/20, vleesworsten, lamsvet, zalmolie, zeewier- en souplesse kruiden. Die dagen wordt er door de honden veel calorieën verbrand en wordt flink aangevuld. Ook staan er verse vissoorten op het menu zoals: zalmmoten en makreel. Deze stukken worden rauw gevoerd tijdens de sleetocht.

Meer infotmaie via http://www.chibewyan.nl/ en http://www.trans-thueringia.de/teilnehmer-info/teilnehmer-info/