Symposium over zelfafwijzing

Drachten - Christelijke GGZ Eleos houdt donderdag 7 februari vanaf 20:00 uur in Drachten een symposium met als thema Het evangelie staat haaks op zelfafwijzing.

Bij zelfafwijzing gaat het om negatief over jezelf denken, jezelf als minder zien en negatief over jezelf oordelen. Dit is het tegenovergestelde van zelfaanvaarding. In de dagelijkse praktijk van Eleos, maar ook in het pastoraat en daarbuiten, is zelfafwijzing bij veel mensen aan de orde.

„Zelfafwijzing hoeft niet het eindstation te zijn: juist vanwege Gods liefde is er een weg van hoop”, zegt prof. dr. Hanneke Schaap-Jonker (bijzonder hoogleraar klinische godsdienstpsychologie VU Amsterdam en rector Kennisinstituut christelijke ggz). In haar lezing tijdens het symposium diept zij dit thema verder uit en biedt zij een hoopvol perspectief als antwoord op zelfafwijzing. Aansluitend op het symposium is een christelijke zorgmarkt.

Aanmelden

Het symposium is donderdag 7 februari en begint om 20:00 uur (inloop 19.30 uur) aan de Morra 2 te Drachten. Op www.eleos.nl/aanmelden-symposium/ staat meer informatie over het programma of neem contact op via receptie.drachten@eleos.nl

Deelname is gratis.