Wintervaartocht door de Alde Feanen

Earnewâld - It Fryske Gea houdt zaterdag 9 februari van 10.30 – 13.00 uur een vaartocht door de winterse wereld in Nationaal Park de Alde Feanen.

Uitgestrekte rietvelden, moerasbossen, smalle petgaten en een aalscholverkolonie, deelnemers komen het allemaal tegen! Aanmelden kan tot uiterlijk een dag van te voren (tot 15.00 uur) via www.itfryskegea.nl/wintervaartocht-9febr of 0511 – 53 96 18.

Ontdek de natuur vanaf het water

Tijdens deze vaarexcursie leren de deelnemers over de vele water- en roofvogels omringd door een prachtig winterdecor. Daarnaast kent dit grootste laagveenmoeras van Noordwest Europa een interessant natuurbeheer en rijke ontstaansgeschiedenis. Excursieleider Albert Huisman vertelt hier graag over.

De Alde Feanen is grotendeels via water te bereiken. Een echt vaargebied dus. Des te meer reden om aan boord te stappen van excursieboot De Blaustirns. Varend op zonne-energie genieten deelnemers in alle stilte van de natuur. En vergeet ook niet een warme jas en verrekijker mee te nemen. Vanaf het open bovendek is het uitzicht prachtig.

Beneden zit je comfortabel aan de beleeftafels, beplakt met grote omgevingskaarten, planten, dieren, vissen en vogels die je onderweg tegenkomt.