Cursussen fotografie in Drachten

Drachten - Docenten Roland Bouma en Greetje Keuning van FRB Fotografie geven in diverse wijkcentra in Drachten cursussen over fotografie.

De mooiste foto’s maak je alleen, als je je camera handmatig weet in te stellen. Hoe dit moet, leer je tijdens de cursussen fotografie die binnenkort weer van start gaan. Ook worden cursussen fotobewerking gegeven.

Velen fotograferen met hun camera op de automaat. Deze laat echter maar een fractie zien van wat mogelijk is. Allerlei handmatige instellingen van het toestel leiden tot fraaiere en krachtiger resultaten. Hiervoor is het nodig dat je je camera begrijpt en beheerst. Zoiets leer je natuurlijk niet binnen een dag. De basiscursus instelbare camera telt daarom zeven lessen van elk drie uren, die eenmaal in de twee weken op avond worden gegeven.

Elke les wordt theorie behandeld die thuis weer nagelezen kan worden in het cursusboek. Maar uiteindelijk gaat het om de praktijk, vandaar de vele oefeningen tijdens de lessen. Het huiswerk bestaat uit te maken foto’s Ieder krijgt de volgende les daarop persoonlijk opbouwende reacties van de docent.

Na de basiscursus is specialisatie mogelijk in richtingen als Portret & Model, Landschap & Natuur en Macro.

De docenten Roland Bouma en Greetje Keuning van FRB Fotografie geven al ruim vijftien jaar cursussen in heel Noord Nederland.

Cursuslocatie: diverse wijkcentra in Drachten, waaronder De Skammel en Brede School De Wiken. De eerste les wordt gegeven op een doordeweekse avond tussen 25 februari en 8 maart. Voor meer informatie: tel. 0516-461938 en www.FRBfotografie.nl.