Poëtisch concert in Karmelklooster

Drachten - In het Karmelklooster in Drachten is zondag 10 februari vanaf 15 een een poëtisch concert met medewerking van Muse ConNAction.

Noortje Korst (zang) en Annemiek van de Geijn (piano) waren in 2014 in het Karmelklooster te gast om hun vertolking van Klinkend vers te laten horen. Het publiek was enthousiast.

Muse ConNAction speelt zondag 10 februari voor de pauze een compilatie uit Teer in de tijd en Voorgoed het ogenblik, met werk van onder andere Kouwenaar en Kopland. Na de pauze spelen ze een selectie uit Klinkend vers met de poezie van Ida Gerhardt. Muse ConNAction wordt gevormd door Noortje Korst & Annemiek van de Geijn.

Klinkend vers is uit bevlogenheid gemaakt.

Het Ida Gerhardt-avontuur is jaren geleden in het Karmelklooster begonnen. Korst en Van de Geijn woonden een lezing bij van drs. Anneke Reitsma over de dichteres Ida Gerhardt. De gedichten tijdens de lezing werden voorgedragen door Henk van Ulsen. Het heeft hen zeer geraakt en geïnspireerd. Zes jaar hebben ze gewerkt om de poëzie van Gerhardt op muziek te zetten tot Klinkend Vers.

De toewijding en nauwgezetheid waarmee Muse ConNAction Klinkend vers heeft uitgebracht is te horen, te zien en te voelen. Zij nemen de luisteraar mee op een poëtische ademtocht.