Frjemd Folk in Oudega

Oudega - De groep Frjemd Folk verzorgt zaterdag 9 februari vanaf 20 uur een voorjaars-optreden in de Skippersseal in Oudega (Sm.).

Frjemd Folk bestaat uit negen zangers en vier muzikanten die verschillende instrumenten bespelen en soms ook meezingen. De groep brengt Keltische en Ierse muziek ten gehore, waarbij de nadruk ligt op de zang. De groep bestaat inmiddels 12 jaar. In deze jaren is een gevarieerd repertoire opgebouwd dat nog steeds wordt uitgebreid. Te horen zijn traditionals uit Ierland en Schotland met zo nu een dan een zijsprongetje. Het blijft echter allemaal folkmuziek.

Frjemd Folk heeft in 2014, 2016 en 2018 verschillende steden in Ierland en Schotland bezocht, waar een aantal succesvolle optredens werd verzorgd, in pubs en op straat. In 2016 heeft de groep haar eerste cd The Cliffs gepresenteerd. Op deze cd staan 17 nummers die een mooie doorsnee vormen van het repertoire, van mooie luisterliedjes tot krachtige strijdliederen. Deze cd is tijdens het optreden te koop.

Tijdens deze avond zal ook weer een behoorlijk aantal nieuwe liedjes worden gezongen, maar er zal ook ongetwijfeld worden teruggekeken op de buitenlandse reizen. Ook is tijdens dit optreden aandacht voor het Frjemd Folk Festival van zaterdag 29 juni met bijzondere folk-groepen.

Meer informatie over de groep is te vinden op www.frjemdfolk.nl en op Facebook https://www.facebook.com/FrjemdFolk.