Studenten Friese Poort presenteren tijdschrift Dada in Stijl

DRACHTEN - Studenten van ROC Friese Poort presenteren volgende week woensdag op hun school twee tijdschriften: het kunsttijdschrift DADA in Stijl: On the Edge Vol. 5 en LOADS.

Het kunsttijdschrift DADA in Stijl: On the Edge Vol. 5 is een tijdschrift van en voor studenten, dat wordt uitgegeven door Museum Dr8888 in samenwerking met ROC Friese Poort Drachten.

Brug slaan

Met dit tijdschrift wordt een brug geslagen naar wat de kunstbewegingen Dada en De Stijl nu nog te betekenen hebben. Acht studenten van ROC Friese Poort, Minerva Academie en NHL maakten onder leiding van Hester Jenkins (hoofd educatie & projecten Museum Dr8888) dit analoge tijdschrift met de kunstpagina’s die er in zijn opgenomen.

Naast het tijdschrift DADA in Stijl werd tegelijkertijd door een tweede groep studenten van ROC Friese Poort het tijdschrift LOADS gemaakt. LOADS is een jong en fris online magazine waarin de tweedejaars studenten van de opleiding Mediaredactie laten zien wat ze allemaal in huis hebben op mediagebied. Het magazine is ontstaan tijdens de lessen praktijkleren onder leiding van Bas Jongerius, docent Journalistieke fotografie.

Special Edition

Beide tijdschriften worden woensdagmiddag om half drie zij aan zij gepresenteerd. Het tijdschrift DADA in Stijl is vanaf 7 februari in de Museumshop verkrijgbaar en kost 6,95 euro. Ook is er voor 19,95 euro een special edition verkrijgbaar met een zeefdruk van illustrator Sanne Boekel. Team DADA in Stijl werd gevormd door Jaike van den Berge, Femke Burke, Freya de Haan, Julia Hoek, Laura Hoogsteden, Hester Jenkins, Sandra Kort, Berber Plantinga en Femke Sangers.