KV Drachten sluit weer aan bij top na overwinning op De Wâlden

Drachten - KV Drachten/Van der Wiel heeft afgelopen zaterdag met 28-22 gewonnen van KF De Wâlden.

Een voor Drachten hele belangrijke wedstrijd, omdat winnen aansluiting bij de top in de competitie zou betekenen terwijl verlies het zicht op een mogelijk kampioenschap praktisch zou laten verdwijnen.

Coach Michel Daling kon weer over een zo goed al fitte selectie beschikken. Niet alleen fysiek stond Drachten er weer maar ook mentaal waren de Drachtsters weer helemaal paraat. Vechtlust en voor elkaar werken gingen weer hand in hand. Er leek weer meer balans in het team te zitten. Ook de wissels hielden het team scherp. Vrijwel alle Drachtsters droegen bij in de score.

Het duurde toch tot ongeveer tien minuten voor de rust voordat Drachten voor het eerst op 15-12 een serieus gaatje sloeg en daarmee feitelijk de wedstrijd al naar zich toe trok. Scheidsrechter Mark van Veen uit Wolvega stuurde iedereen naar de thee met een voor Drachten 17-14 voorsprong.

De tweede helft zette Drachten direct weer aan en liep verder uit. Drachten verdedigde ook sterk en gaf De Wâlden daardoor eigenlijk geen moment het gevoel dat er deze avond iets te halen viel in Drachten. Naarmate de tweede helft vorderde liep Drachten steeds meer uit om op de dik verdiende 28-22 geenszins geflatteerde eindstand uit te komen.

Topscoorder was Siemen Jan Miedema met zeven doelpunten.

Met deze overwinning doet Drachten weer volop mee in de titelrace en moet CSL en koploper Ritola nog voor zich dulden. Het gat tussen Ritola en Drachten bedraagt twee wedstrijdpunten en daar mee heeft Drachten alles weer in eigen hand.

Volgende week speelt Drachten weer thuis tegen streekgenoot Quick’21. In deze wedstrijd zal Drachten de smadelijke nederlaag in Hardegarijp in de seizoensopening tegen Quick’21 wel recht willen zetten voor eigen publiek.

De scores voor Drachten:

Siemen Jan Miedema 7, Jennie Terpstra 5, Lyssa v.d. Ende 4, Milan Mulder 4, Ilse v.d. Meulen 3, Wilfred Oostra

Foto's: Janko v.d. Kooi fotografie