Bewegingscentrum Drachten goed van start op eerste voorronde NNKS

Drachten - De dansers en danseressen konden afgelopen zaterdag voor het eerst dit seizoen hun nieuwe dans aan het publiek laten zien. De voortdurend goed gevulde tribune bewijst, dat er een enorme belangstelling is voor dans.

Over publieke belangstelling niet te klagen, aan de eerste voorronde (er volgen nog drue voorrondes) van het NNKS (Noord Nederlandse Kampioenschappen Streetdance, Showdance en Modern) namen ook een record aantal dansers en danseressen deel, die ieder op hun eigen niveau dansten.

De categorieën streetdance, showdance en nieuw toegevoegd dit jaar moderne dans boden de toeschouwers volop spektakel. Op harde beats of klassieke klanken showden de dansgroepen, afkomstig uit Noord en Oost Nederland, hun dansmoves, beoordeeld door een vakkundige jury. Het doel van alle dansgroepen is plaatsing voor de finale van 25 mei.

De organisatie van de voorronde was in handen van Bewegingscentrum Drachten Demoteam Senior.

De achttien teams van Bewegingscentrum Drachten onder leiding van Nicole Alkema, Collin Bolhuis, Renske Brander, Natasja Hoekstra, Nellie Hoekstra, Chelsea Starke en Bianca Sibrandi scoorden goed op de eerste voorronde.

Streetdance

BCD Kick Off achtste

BCD No Name zesde

BCD Amplify vijfde

BCD The Happy Crew, BCD Dance Crew, BCD Knock Out tweede

BCD Illusion, BCD The Unity eerste

Moderne dans

BCD Jungle vijfde

BCD SchoolClass vierde

BCD Release, BCD Demoteam Junior derde

Showdance

BCD SchoolCrew derde

BCD Mini Star Crew tweede

BCD Moonlight, BCD Dance Girls, BCD Showtime, BCD Demoteam eerste

Fotograaf Wendy Oppersma