12 medailles voor Adonis Sportacrobatiek Leek

Drachten - Adonis Sportacrobatiek Leek/Drachten heeft zaterdag tijdens de voorwedstrijd voor de DE-lijn acrogym liefst twaalf medailles in de wacht gesleept.

In de eerste wedstrijd was het de beurt aan de E-instap, E-junioren en D-senioren. Bij de E-junioren duo’s mochten twee teams het podium betreden: Janneke Meijer en Marleau Storteboom haalden goud en Anne Hulst en Lisanne van der Velde haalden zilver. Bij de E-instap haalden trio Carmen Feijen, Jolijn Hartholt en Lizz Stoker, en duo Femke Mulder en Lucynda Zwama allemaal brons. Het hoogste podium mocht die ochtend ook betreden worden door Anna Snijder, Jasmijn Stuurwold en Kaja Heijnen bij de D-senioren.

Daarna was het de beurt aan de trio’s bij de E-jeugd en E-junior. Chénice Storteboom, Juliette Tuil en Merel Stuurwold haalden goud en Eden Timmerman, Nynke Veldhuizen en Rosalie de Vries haalden brons. Bij de E-junioren stonden Jinte Kroese, Leana Perri en Nadra Elbadaway op het hoogste podium.

In de derde wedstrijd kwamen nog vier teams in actie. Mixpaar Kaj Gerbrandy en Robbin Vogel haalden goud in de categorie E-jeugd. Bij de D-junioren trio’s was het wederom een podium met Adonis teams: Anne Bente Bakker, Mare Hogenhuis en Marit Huizenga kregen het goud omgehangen met tevens de hoogste score van de dag. Hun teamgenootjes Jorijn Jongman, Lian Steenbergen en Xanne Ottersberg haalden hier een bronzen medaille. E-senior duo Cynthia Zwama en Leonie Hoeksema sloot de dag mooi af met ook een bronzen medaille.

Al deze teams van Adonis Sportacrobatiek Leek komen 16 februari weer in actie. Dan wordt de Valentijnscup in Oosterwolde gehouden.

Foto's: Adonis