Mamacafé Opsterland start met derde seizoen voorlichting

GORREDIJK - Sinds april 2017 is het Mamacafé Opsterland in een nieuw, hip jasje gestoken. En met succes! In februari start het derde seizoen van het Mamacafé in restaurant De Vrolijke Keizer in Gorredijk.

Moeders en vaders van kindjes tussen de 0 en 1 jaar kunnen daar zes keer per jaar gezellig samenkomen, deskundig advies krijgen over allerlei thema’s en ervaringen met elkaar delen.

Samenwerking

Het Mamacafé is een samenwerking van Verloskundigenpraktijk Bloesem, Gebiedsteam Opsterland en GGD Fryslân en staat onder leiding van Verloskundigenpraktijk Bloesem uit Gorredijk. Het Gebiedsteam Opsterland ondersteunt dit initiatief. Wethouder Libbe de Vries: ,,Met dit Mamacafé bieden we jonge ouders een plek waar zij laagdrempelig opvoedingsondersteuning krijgen. Het is een mooie mix tussen professioneel advies van een JGZ-verpleegkundige van de GGD en ervaringen en leermomenten van andere ouders. Door het ondersteunen van het Mamacafé geven we voor een deel uitvoering aan onze wettelijk taak ‘prenatale voorlichting.’

Thema’s

Het Mamacafé staat elke keer in het teken van een ander thema. De onderwerpen zijn helemaal van nu. Het programma van 2019 is als volgt:

Vrijdag 8 februari 2019 bekkentherapie

Vrijdag 12 april 2019 babymassage

Vrijdag 28 juni 2019 voeding

Vrijdag 30 augustus 2019 de perfecte moeder

Vrijdag 11 oktober 2019 onrustige baby

Vrijdag 13 december 2019 je kind dragen

Meer informatie? De verloskundigen van Verloskundigenpraktijk Bloesem vertellen graag meer over het Mamacafé. Bellen kan via 06 – 46 10 26 29 of kijk op www.bloesemverloskundigen.nl.

Mamacafé Frieschepalen

Er zijn meer initiatieven voor Mamacafés in Opsterland. Zoals in Frieschepalen, daar organiseert Kinderopvang Us Boartersplakje eens per twee maanden een Mamacafé voor moeders van kinderen van 0 tot 4 jaar. Hier staat met name de opvoedingsondersteuning centraal. Meer informatie daarover is te vinden op www.facebook.com/usboartersplakje/. Ook dit Mamacafé beveelt het Gebiedsteam Opsterland van harte aan.