Nanne en Ankie in Witte Kerk Hemrik

Hemrik - Nanne en Ankie treden zondag 3 februari vanaf 15.00 uur op in de Witte Kerk Hemrik.

Het programma heet Vuur op de Zuidpunt, een aangekleed liedjes-programma op tekst en muziek van Nanne Kalma. Het gaat over eenzaamheid, hoop, vreugde, weemoed, angst, humor, woede, liefde, verslagenheid, opluchting.

Nanne en Ankie spelen al sinds 1980 samen, aanvankelijk in Irolt. Door de jaren heen maakten ze regelmatig concert-tournees in het buitenland.

Reserveren en meer informatie via www.wittekerkhemrik.nl.

Vuur op de Zuidpunt

Eeuwen en eeuwen lang al, werden en worden schepen geleid door lichten op de kust.

Lichten in de vorm van vuurtorens, vuurbakens, lichtschepen of gewoon open brandende vuren. Lichten op de kust - voor de mannen op zee symbolen van troost, hoop en redding.

Lichten en vuren - in ieder weertype, nacht na nacht, eeuwenlang - aan de gang gehouden door mannen op het land. Mannen met hun eigen gedachten, angsten, fantasieën en dromen.

Lichten en vuren, op alle plekken van de wereld, dus ook langs de voormalige Zuiderzee en zo ook op de Zuidpunt van het voormalige eiland Schokland.

Vuur op de Zuidpunt is een aangekleed liedjes-programma met elementen als eenzaamheid - hoop - vreugde - weemoed - angst - humor - woede - liefde - verslagenheid - opluchting

Nanne & Ankie

Al sinds 1980 spelen Ankie en Nanne samen. In het begin in Irolt, later in de groepen Kat yn 't Seil, Liereliet en Kajto.

Met deze groepen - en ook samen - zingend in het Fries, het Nederlands en het Esperanto, brachten ze ruim veertig albums uit op LP en CD en maakten ze (en maken ze) regelmatig concert-tournees in het buitenland, niet alleen in Europa maar ook in Australië, Noord-Amerika en Azië.

Maritieme en historische thema's spelen een grote rol in hun repertoire. Van de vele historische liedjes-programma's die ze gemaakt hebben in de loop der jaren, was de laatste Pieter Poot in de Nieuwe Wereld.