Deze week in De Lawei

Drachten - In De Lawei zijn komende week de volgende voorstellingen te zien.

The Rock Tenors

Wie denkt dat rock en klassiek elkaar niet verdragen, zal de wereld anders zien na een concert van The Rock Tenors. De drie doorgewinterde Classic Rock virtuozen Kenneth O’Regan, Rob Vickers en Kevin Fagan vlechten de twee stijlen met het grootste gemak in elkaar tot een verbluffende nieuwe sound die de muziekwereld doet schudden op zijn grondvesten. Laat je omver blazen door deze unieke fusiestijl vrijdag 1 februari vanaf 20.00 uur.

De familie van Nielie | Kids (6+)

De Familie van Nielie, een splinternieuw gezin, woont sinds kort met elkaar onder een dak. Samen met een hond, een varkentje, oma en een filosoof in de kast. Het is winter, iedereen heeft het koud en dan gebeurt er iets waardoor de zon gaat schijnen en de Familie van Nielie zich plotseling in het hartje van de zomer bevindt. Als een groot gevaar dreigt, lijkt Jonathan de enige die de familie kan redden. Maar waar is hij gebleven? Bezoek de familie van Nielie zaterdag 2 februari vanaf 19.30 uur.

It wie op in simmerjûn | Fries

Daniël en Wimmy zijn op een leeftijd dat ze allang niet meer op pad kunnen met Daniëls grootste hobby, het draaiorgel. Hun dochter Anneke en haar man Theo proberen hen zo goed mogelijk te helpen met het vinden van een fijne plek in een verzorgingstehuis. Maar het oudere echtpaar wil niet afhankelijk worden en hebben hele andere plannen. Samen willen ze uit het leven stappen, na een laatste dans op It wie op in simmerjûn. Bezoek deze tragikomedie zaterdag 2 februari vanaf 20.15 uur of zondag 3 februari vanaf 14.00 uur.

Love alone is not enough

Natuurlijk houd je van elkaar en wil je het beste van je relatie maken. Je probeert elkaar tegemoet te komen zonder dat je jezelf verliest. Maar soms is het gewoon niet echt makkelijk. Hoe doen anderen dat toch? Relatietherapeut Jeroen Stek kan je het antwoord geven. Samen met acteur Ton Kemp heeft hij de voorstelling Love Alone Is Not Enough gemaakt, waarin hij de werking van relaties uiteenzet. Met humor, passie en jarenlange ervaring. Je afspraak bij de relatietherapeut van zaterdag 2 februari om 20.30 uur is hierbij bevestigd.

Schuld | Thrillermusical

Op een school plegen drie jongeren kort na elkaar zelfmoord. Er lijkt geen enkele overeenkomst tussen de drie te zijn: ze zitten niet in dezelfde klas en ze kennen elkaar amper. Maar dan, op dezelfde school, krijgt Tess een briefje dat alles verandert: 'Jij bent de volgende!' Wanneer Tess achter de waarheid probeert te komen, doet ze een schokkende ontdekking. Nu moet ze vrezen voor haar eigen leven, maar niemand gelooft haar. Hoe het afloopt met Tess ontdek je woensdag 6 februari vanaf 19.30 uur.

De Koning sterft

De koning is net monter uit bed gestapt als zijn dierbaren hem komen vertellen dat hij het einde van de voorstelling niet zal halen. Gisteren was hij nog almachtig heerser, maar vandaag weigert zelfs zijn eigen lichaam te gehoorzamen als hij het beveelt door te blijven leven. Met humor en lichtheid neemt toneelschrijver Ionesco de koning mee op zijn laatste reis, die via ongeloof en angst leidt naar acceptatie en berusting. Tot uiteindelijk ook dat niet meer uitmaakt. Bezoek deze muzikale en fantasievolle voorstelling woensdag 6 februari vanaf 20.30 uur.

Niet schieten | Film

De negenjarige David van de Steen verliest in één klap zijn moeder, zijn vader en zijn zus tijdens een overval van de Bende van Nijvel in Aalst. Zijn grootvader, Albert, staat voor de bijna onmogelijke opdracht om David weer perspectief in het leven te geven, een toekomst. Bezoek deze op waarheid gebaseerde film 1, 2 of 6 februari vanaf 20.30 uur. Maak de filmervaring compleet en geniet in Theatercafé Hopper van een heerlijk arrangement. Je betaalt dan maar €22,50 voor een filmkaartje en een volledig verzorgde maaltijd.

Meer informatie en kaarten via www.lawei.nl.