Nieuwe route PiterWalk & Run

Lippenhuizen - De PiterRun & PiterWalk is zaterdag 9 maart; anmelden voor de tocht kan tot 17 februari.

De organisatie van de jaarlijkse PiterWalk & PiterRun vanuit Lippenhuizen heeft voor de zevende editie van deze populaire wandel- en hardlooptocht de route volledig vernieuwd. Vertrekpunt is de middeleeuwse kerk van Duurswoude, vervolgens gaan de lopers door de uitgestrekte bossen achter Wijnjewoude naar natuurgebied Kapellepôlle van It Fryske Gea om uiteindelijk vanaf Jubbega het einddoel, het mfa Kobûnderhûs in Lippenhuizen, te bereiken.

De PiterRun & PiterWalk vindt traditiegetrouw plaats als voorjaarsevenement in het tweede weekeinde van maart. Het nieuw uitgezette parcours kan zaterdag 9 maart wandelend of hardlopend worden afgelegd. De wandelafstand bedraagt 25,7 kilometer of 16,3 kilometer, de hardloopafstand kent meer opties namelijk 23,9 kilometer, 14,5 kilometer, 6,3 kilometer of voor kinderen vanaf groep 3 de Kidsrun enkele rondjes om het sportveld van Lippenhuizen. Voor meer informatie over kosten, vertrektijden van de bus (alle deelnemers worden door Arriva naar de start gebracht) en starttijden zie www.piterrunlippenhuizen.nl.

Onderweg zorgen vrijwilligers voor catering, ook zullen er op enkele rust- en 'koek-en-zopie' punten muzikanten optreden. Volgens de organisatie loopt het alweer behoorlijk hard met de belangstelling voor de tocht, die in zes jaar tijd is uitgegroeid tot een van de populairste loopevenementen in de regio. Er hebben zich al enkele honderden hardlopers en wandelaars aangemeld. Maximaal is er plek voor vijfhonderd deelnemers. Inschrijven kan tot 17 februari. De deelnemers worden op de startplek in Duurswoude uitgeluid met klokkengebeier. In Lippenhuizen luidt de kerkklok bij aankomst. Er is douchegelegenheid bij THOR aanwezig.

De organisatie kiest er bewust voor om het evenement kleinschalig te houden, zodat de deelnemers volop van de afwisselende natuur onderweg kunnen genieten. De organisatie is in handen van het cultuurteam van de Piterkerk, THOR en dorpshuis Hûs de Mande.