Auti Kafé in Burgum

Burgum - In Glinstra State in Burgum wordt zaterdag 2 februari vanaf 20 uur een Auti Kafé gehouden.

Een avond uit voor jongeren met autisme (ASS) tussen de 13 en 25 jaar. Gezellig uitgaan om anderen te ontmoeten, te dansen, spelletjes te doen, te kletsen, muziek te luisteren, een drankje te drinken of gewoon te chillen.

Voor jongeren met autisme is dit niet vanzelfsprekend. Doordat zij moeite hebben met het maken van sociaal contact en/of een overdaad aan prikkels door veel geluid, licht en harde muziek is uitgaan soms zo lastig, dat ze liever thuis achter de computer blijven zitten. Omdat ook deze jongeren behoefte hebben aan sociaal contact, startte het Auti Kafé met het aanbieden van een rustigere, veilige uitgaansgelegenheid speciaal voor hen.

De eerste keer was er een mooie opkomst met bezoekers tussen de 13 en 25 jaar. Voor de meeste jongeren was het even spannend om iets nieuws te doen, maar de sfeer werd als snel gemoedelijk. Na een speeddate waarbij de jongeren kennis maakten elkaar vond iedereen zijn weg. Sommigen vermaakten zich aan de bar of muziek luisterend bij de dj’s, anderen zochten de rust op en gingen lekker een spelletje doen.

Het Auti Kafé is een ouderinitiatief in samenwerking met Stichting voor Sociaal Cultureel Werk Burgum (SCW Burgum) en de Nederlandse Vereniging voor Autisme (NVA).

Meer info staat op www.akt-diel.nl. Contact: Kirsten Adema, T: 06 20005031, E: autikafe@akt-diel.nl