Legendarische progressieve rockband Kayak in Iduna

Drachten - De legendarische Nederlandse progressieve rockband Kayak geeft zaterdag 2 februari vanaf 20.30 uur een optreden in Iduna in Drachten.

Een nieuw album, een nieuwe band en hernieuwde creativiteit en energie. Oprichter Ton Scherpenzeel heeft met Kayak een nieuwe frisse start gemaakt.

Met het album Seventeen, uitgebracht op het prestigieuze Inside Out Label en een nieuwe samenstelling van de band laat Kayak horen dat de band in al die jaren nog niets aan creativiteit is verloren en dat men nog lekkere stevige progrock maakt met een pop randje. Als kers op de taart heeft Kayak voor deze plaat Camel-gitarist Andy Latimer als special guest weten te strikken.

Kayak werd opgericht in 1972 door de keyboardspeler/componist Ton Scherpenzeel en drummer/componist Pim Koopman, samen met zanger Max Werner, gitarist Johan Slager en bassist Cees van Leeuwen. Ze werden in het begin vergeleken met bands zoals Yes en Focus, maar ze kregen al snel hun eigen stijl in de symfonische rock te pakken. Ze veroverden de Verenigde Staten met hun single Want You To Be Mine in 1978 en Nederland met het succesvolle album Phantom of the Night, dit album werd zelfs platina. Ook de single van het album Ruthless Queen bereikte de Nederlandse top 5 en is jaarlijks een vaste waarde in de top2000.

Meer info op www.iduna.nl.