Nieuwe expositie Contrast in beeld in Galerie Efterom

Wijnjewoude - In Galerie Efterom is vanaf zaterdag 2 februari de expositie Contrast in beeld te bekijken.

Er is werk te zien van de keramiste José Hattink en keramische/mixed media objecten van Waldie van Wetten. Verder zijn schilderijen te zien van Jacintha Reijnders.

Galeriehoudster Jikke van de Waal-Bijma: ,,Het werk van deze kunstenaars is erg contrastrijk. Onderling is het werk sterk contrasterend, maar ook binnen hun eigen werk zoeken de kunstenaars naar contrast. Dit bereiken ze door enerzijds met textuur en structuur te werken en anderzijds door ingetogen en eenduidig kleurgebruik toe te passen. Vorm- en kleurcontrast zijn de belangrijkste elementen in het getoonde werk. Het wordt door de kunstenaars in beeld gebracht en de kijker neem dit beeld waar.”

Het werk van keramiste José Hattink (Welsum) valt op door de strakke, ingetogen vormgeving van haar handgevormde objecten. Haar inspiratie haalt ze uit de architectonische gebouwen, het industrieel erfgoed en organische vormen in onder meer het IJssellandschap.

De keramische/mixed media objecten van Waldie van Wetten (Eindhoven) zijn keramische basisvormen gecombineerd met vormen van andere materialen. Bouwend en stapelend ontstaan nieuwe vormen, vervolgens worden deze gedecoreerd met glazuur, verf, breisels en papier. Op deze manier ontstaan speelse en vrolijke objecten.

De materieschilderijen van Jacintha Reijnders (Haarlem) vallen op doordat ze diverse materialen toevoegt zodat er zichtbare en voelbare texturen ontstaan. Ze streeft naar een combinatie van figuratieve elementen in een meer abstracte compositie in bruintonen en grijstinten. Haar streven is om schijnbaar tegengestelde krachten en ervaringen te combineren zodat er een contrasterend geheel ontstaat.

De expositie loopt tot en met zondag 21 april 2019. Galerie Efterom ligt aan de te Nijenhuiswei 13 in Wijnjewoude. De galerie is iedere zaterdag en zondag geopend van 13.00 tot 17.00 uur en op afspraak. Meer informatie is te vinden op www.galerie-efterom.nl.