Alpaca Expo in Drachten

Drachten - Het Fries Congrescentrum staat zondag 3 februari van 9 tot 17 uur compleet in het teken van alpaca's tijdens de Alpaca Expo Drachten 2019.

160 alpaca's, van 45 fokkerijen uit binnen- en buitenland, strijken neer in de manege om deze dag gekeurd te worden door de Amerikaanse keurmeester Wade Gease. Deze alpaca’s worden gekeurd in verschillende klassen. Dit zal leiden tot het uitreiken van kleurkampioenen en een Grand Champion Drachten 2019 aan het eind van de middag.

De evenementenhal staat vol met alpaca's en standhouders, die graag meer vertellen over hun dieren en de prachtige producten die van alpacawol gemaakt worden. Er is continu de mogelijkheid om middels een presentatie meer te leren over deze unieke dieren, die op steeds meer boerderijen in onze regio te vinden zijn.

Gedurende de dag worden leuke prijzen verloot onder de bezoekers. Tussen de middag kunnen kinderen deelnemen aan de Junior Handler competitie. Gedurende de dag zijn er allerlei activiteiten voor jong en oud, en daarnaast is de keuring hartstikke leuk om te bekijken. Een gezellig, origineel en leerzaam dagje uit voor iedereen. De evenementenhal is overdekt en verwarmd.

Kaartjes zijn aan de entree te verkrijgen. Meer informatie via www.alpacashow.nl.