Maaike Guikema in de running voor Miss Pin Up Benelux

Gorredijk - Maaike Guikema uit Gorredijk is dit voorjaar een van de Friese deelneemsters aan de allereerste Miss Pin Up verkiezing van de Benelux.

Maaike Guikema is 30 jaar en woont met haar partner en twee dochters midden in Gorredijk. ,,De meeste mensen kennen mij hier ook wel door mijn uitgesproken verschijning’’, vertel ze. Als Pin Up treedt ze op onder de naam Miss Red Lilypad. Zondag doet ze mee aan de eerste voorronde in Dalfsen, samen met nog 19 prachtige pin-ups uit Flevoland, Overijssel, Groningen, Friesland en Drenthe . ,,Het mooie aan deze verkiezing is dat leeftijd, maat en gender niks uit maakt.’’

Kennismakingsdag

Komend voorjaar wordt de eerste Miss Pinup Benelux gekroond. Organisator Vivian Kramer Gezegd Freher van Vintage Fotostudio en beautysalon Sugarcoated trekt de komende weken in haar auto door Nederland en België om in vijf voorrondes alle pin-ups beter te leren kennen. Zondag 27 januari is in Classic Job oldtimer garage/showroom in Dalfsen de eerste kennismakingsmiddag voor Noord-Nederland. Deze voorronde van de Miss Pinup Benelux-verkiezing is niet open voor publiek.

Vivian, die in 2017 zelf derde werd in de Amerikaanse Missverkiezing Viva Las Vegas!, organiseert de verkiezing samen met webshop Succubus.nl. Aan het einde van 2018 plaatsten ze een oproep voor de verkiezing en maar liefst 161 pin-ups schreven zich in. In de voorrondes kiezen Vivian en haar team van juryleden in totaal 13 finalisten en daarvan wordt er een verkozen tot Miss Pinup Benelux 2019.

Vijf minuten

Hoe de jury beslist welke van deze foxy ladies naar de finale gaat? Iedere deelneemster beantwoordt in een presentatie van vijf minuten de vraag ‘Waarom is pin-up zo belangrijk voor jou?’. Deze presentatie wordt natuurlijk beoordeeld op stijl, maar niet alleen. Vivian: ,,Het gaat wel echt verder dan uiterlijkheden, je moet ook echt die vintage vibe overbrengen.’’

Hoe de deelneemsters de jury ervan overtuigen dat zij de Miss Pinup-kroon verdienen, staat hen helemaal vrij. De jury in de noordelijke voorronde bestaat uit plussize vintage vamp Femke Goedhart, tall modern pin-up Anita Hogeling en burlesque-danseres Fay Loren, ook bekend als de Nederlandse Marilyn Monroe. Tijdens deze voorronde zal minstens een finalist voor de landelijke finale worden gekozen. De grande finale is naar alle waarschijnlijkheid eind maart in Rotterdam.

Meer informatie over de verkiezing en de voorrondes is te vinden op https://miss-pinup.nl/