Gorredijk wint van USV

Gorredijk - VV Gorredijk heeft zondag met 4-2 gewonnen van USV.

Waar het grootste gedeelte van het programma werd afgelast kon in Gorredijk de wedstrijd doorgang vinden en werd er op het kunstgras gespeeld. Het publiek kreeg eigenlijk maar een gezapig potje voorgeschoteld, waarbij Gorredijk op de juiste momenten scoorde en zo de drie punten in eigen huis kon houden.

Al in de 7e minuut wist de thuisploeg het net te vinden. Jesmer de Vries begon een prima actie en zijn voorzet kon door Mart van der Tuin simpel worden binnen getikt en had de thuisploeg al vroeg in de wedstrijd de voorsprong te pakken. De ploeg van Richard Jellema bleef de aanval zoeken en zag het schot van Jelmer Posthumus nog op de lat uiteen spatten.

Echter in de 22e minuut wisten de Blauw Witten de voorsprong verder uit te breiden. De aanval was nu precies andersom: het goede doorzetten van Mart van der Tuin werd nu prima afgerond door Jesmer de Vries en stond de 2-0 op het niet werkende scorebord.

Lang kon Gorredijk echter niet van deze voorsprong genieten want amper 5 minuten later lag de aansluitingstreffer al achter doelman Veenstra. De hoge voorzet kon door Dennis van der Veen, tussen drie verdedigers, zomaar worden binnen gekopt. Het schudde Gorredijk echter niet wakker. Integendeel, de ploeg ging meer achteruit voetballen, verzuimde het tempo omhoog te gooien en liet het balbezit veelvuldig aan USV wat echter verder ook geen vuist kon maken.

Echter zonder verdere kleerscheuren werd de rust bereikt en vond de warme koffie en thee gretig aftrek voordat beide ploegen aan het tweede bedrijf begonnen.

Daar waar beide ploegen in de eerste helft mee bezig waren ging dit in de tweede helft gewoon door; het werd nooit echt spannend omdat Gorredijk ook op de juiste momenten wist te scoren. Een overtreding in de 16 zorgde ervoor dat Gorredijk een penalty mocht verzilveren. Het was Mart van der Tuin die met enig fortuin (!) de voorspong wist uit te breiden naar 3-1 en amper drie minuten later was de solo en het wonderschone lobje van Tristan Bijlsma het hoogte punt van de middag en was de stand 4-1.

De 4-2 van USV in het laatste kwartier van de wedstrijd was voor de statistieken en kon Gorredijk de eerste drie punten na de winterstop bijschrijven en steeg het naar de middenmoot. Al met al een zakelijke overwinning van Gorredijk dat hopelijk een betere seizoenshelft kent dan de eerste en daar deze zondag een begin meer heeft gemaakt.

Volgende week mag de ploeg afreizen naar Mildam waar de plaatselijke VV de tegenstander is.