Eerste plaatsingswedstrijd voor turnsters

Oudega - Voor meisjes op niveau D5 tot en met D1 werd in Nieuwehorne afgelopen zaterdag de eerste plaatsingswedstrijd turnen voor meisjes gehouden.

Er moest geturnd worden op de plankoline valmat, brug ongelijk, vloer en evenwichtsbalk.

Het werd voor gymnastiekvereniging RSO uit Oudega een zeer succesvolle dag. Met acht deelneemsters sleepten zij maar liefst vijf medailles in de wacht.

In de eerste ronde mocht bij de instappers Afke de Jong het goud in ontvangst nemen en Shanaya Wijmenga zilver. Ilana de Haan turnde heel stabiel en netjes maar had net niet genoeg punten voor het podium. Op de brug ongelijk liet zij een mooie oefening zien goed voor een vierde plaats.

In de derde ronde mocht Sirle Bosma bij de pré-instappers2 naar voren komen om haar welverdiende zulveren medaille in ontvangst te nemen en Lara van Wieren kreeg een bronzen medaille om gehangen. Ook Annaruth Elzinga heeft de voor haar allereerste wedstrijd voortreffelijk geturnd. Vooral op de balk liet zij een mooie oefening zien die hoog beloond werd.

In de laatste wedstrijdronde mocht pré-instappers1 Jana Steegstra een gouden medaille in ontvangst nemen. Ilse Marije Kielman werd hier tweede op het onderdeel voer, maar liet punten liggen door een val van de balk.