Informatieavond in Drachten over Broodfonds

Drachten - In de Graancirkel wordt donderdag 31 januari vanaf 19.30 uur een informatieavond gehouden over het broodfonds.

Het broodfonds is een succes door heel Nederland. In zo’n collectief spreken zelfstandigen af om elkaar te steunen bij ziekte. Het is een sociaal vangnet voor en door ondernemers. De broodfondsen bestaan nu dertien jaar. Met landelijk al 435 groepen waar 20.000 ondernemers aan meedoen. De regio Drachten krijgt er een broodfonds bij, na een speciale informatieavond.

Veel ondernemers hebben geen financieel vangnet als zij ziek worden. Als oplossing ontwikkelde een groep ondernemers het broodfonds. In een broodfonds kennen en vertrouwen de deelnemers elkaar. Iedereen die meedoet stort maandelijks een bedrag op een eigen rekening, wordt iemand ziek dan ontvangt diegene van iedereen een bedrag om van te leven.

,,Deze solidariteit in een nieuw jasje valt bij ondernemers in goede aarde”, legt initiatiefnemer André Jonkers van de BroodfondsMakers uit. ,,Omdat het kleinschalig en overzichtelijk is, weten de mensen in een broodfonds precies wat er met hun geld gebeurt. En dankzij het onderlinge vertrouwen blijft het een betaalbare oplossing.”

Hoe het werkt

Het broodfonds is er voor alle soorten ondernemers, zowel zzp'ers als zelfstandigen met een BV of VOF. De maximaal vijftig deelnemers leggen geld in op individuele rekeningen. Zodra een van hen arbeidsongeschikt raakt, krijgt die van de anderen tijdelijk financiële steun.

De avond is voor mensen die een groep zoeken om bij aan te sluiten of zelf een broodfonds willen starten. Bezoekers krijgen uitleg en antwoord op vragen. Een kort filmpje met uitleg staat op de site www.broodfonds.nl.

Meer informatie en aanmelden via de website. Het laatste #broodfonds nieuws staat op www.broodfonds.nl, twitter.com/broodfonds en www.facebook.com/broodfonds.