Inloopmiddagen Smelne’s Erfskip in de bibliotheek

Drachten In de Bibliotheek Drachten zijn de woensdagen 23 januari, 20 februari en 20 maart van 14.00 tot 16.00 uur inloopmiddagen van Smelne’s Erfskip.

Vorig jaar is Smelne’s Erfskip in samenwerking met de Bibliotheek Drachten gestart met het organiseren van een tweetal inloopmiddagen in de bibliotheek. Deze middagen, bedoeld voor iedereen die geïnteresseerd is in de geschiedenis van Drachten en omstreken, waren naar succesvol. Vandaar dat is besloten om ook in 2019 door te gaan met een drietal inloopmiddagen.

Tijdens deze middagen kunnen bezoekers binnenlopen om eens te sneupen in ons archiefmateriaal zoals krantenknipsels en plakboeken. Ook worden op een scherm historische foto’s en filmfragmenten getoond. De vrijwilligers zijn bereid om eventuele vragen op het gebied van lokale historie en of genealogie te beantwoorden.

Wie zelf interessant materiaal heeft, mag dit gerust meenemen. Eventueel wordt hier een kopie of een scan van gemaakt. En natuurlijk zijn deze middagen een mooie gelegenheid om samen met anderen herinneringen op te halen uit de oude doos. De koffie staat klaar.