Drie generaties werken in Sûnenz in speksteen

Drachten - Het is Beeldhouwweek bij ZuidOostZorg en dus is deze week het Winkelplein in Sûnenz omgebouwd tot kunstatelier.

Cliënten en familieleden gaan samen met studenten en medewerkers elke dag tussen half tien ‘s ochtends en een uur ‘s middags beeldhouwen onder leiding van Herma Bovenkerk uit Koudum. De gemaakte werken worden aansluitend twee weken tentoongesteld in Sûnenz.

Drie generaties (ouderen, familieleden, medewerkers en studenten) wordne zo met elkaar in contact gebracht door iets te gaan maken. Niet alleen het creatieve proces, de kunst, maar ook elkaar ontmoeten is belangrijk. Elke ochtend nemen circa 17 cursisten deel aan de beeldhouwworkshop.

Speksteen

Tijdens deze week wordt er gewerkt met speksteen. Onder persoonlijke begeleiding kan een eigen uniek beeld worden gemaakt. Gezellig samen aan de slag of creatief alleen. Alles kan. Beeldhouwen is inspirerend en spannend en elke deelnemer maakt een werkstuk dat naar eigen inzicht ontstaat. Speksteen is een hele toegankelijke steen die iedereen, zelfs met een blessure aan pols of schouder heel eenvoudig kan bewerken.

De gemaakte werken worden tot 4 februari tentoongesteld in de kunstruimte in Sûnenz. De expositie wordt vrijdagmorgen om 11.00 uur geopend door Anke Huizenga, bestuurder van ZuidOostZorg.

Kunstfonds

Liesbeth Vos, voormalig bestuurder van het Friesland College, heeft bij haar afscheid een kunstfonds opgericht. De achterliggende gedachte van dit fonds is dat kunst veel kan bijdragen aan het leven van mensen. Het geeft andere perspectieven, het nodigt uit om buiten de comfortzones te denken en te kijken. Deze Beeldhouwweek wordt mogelijk gemaakt door dit kunstfonds.

Foto’s Harry van der Linde