Nieuwjaarsconcert Urker Mans Formatie in Ureterp

Ureterp - De bekende Urker MANS Formatie geeft zaterdag 19 januari een nieuwjaarsconcert in De Levensbron in Ureterp.

Het repertoire bestaat uit liederen rondom het thema Op reis. Te denken valt aan geestelijke liederen zoals Is uw paspoort getekend, Get on Board en Going home. Daarnaast zingen ze bekende klassieke werken zoals Landerkennung van Grieg en Sanctus van Verhey. Tenslotte komen spirituals en populaire muziek aan bod.

Het thema heeft ook betrekking op de reislust van de zangers. Niet alleen binnen Nederland reizen ze van noord naar zuid, maar ook in Canada waar zij zojuist een tweede tournee maakten. De mannen zingen in traditionele Urker kleding onder leiding van de gedreven dirigent Martin Mans. Aan het orgel en de vleugel zit Mark Brandwijk, die naast de begeleiding een improvisatie verzorgt.

Uniek aan de Urker Mans Formatie is dat elke zanger een solo heeft waardoor hun individuele stemmen nog meer tot hun recht komen. Drie van hen bespelen bovendien een instrument. Een concert van de Urker MANS Formatie staat garant voor enkele uren ontspannen genieten van een afwisselend programma.

Reserveren en online bestellen via www.martinmans.nl of 06-25391903. Voorverkoop van kaarten bij Tuincentrum Bijma, Bûtewei 26, Ureterp.

Urker Mans Formatie

Deze zanggroep is in 2012 met haar optredens begonnen. Een serie zomer- en kerstconcerten maakt elk jaar deel uit van het programma. De zomeravonden zijn luchtig van karakter en er is ruimte voor een vrolijke noot. De zangers hebben veel podiumervaring en zijn semiprofessioneel of professioneel. De solo’s van de individuele zangers bevestigen hun zangkwaliteit. Onlangs is een nieuw verzamelalbum van de pers gerold met vele geliefde titels van voorgaande uitgaven. De dvd Geloof, hoop en liefde is ook verkrijgbaar. Hierop spelen de zangers in een film, zingen hun solo’s en geven een interview. De beelden zijn gemaakt in het Zuiderzeemuseum.