Sfeervolle eigentijdse pianomuziek in de Piterkerk

LIPPENHUIZEN - Pianisten Joram Feitsma (voorprogramma) en Pieter de Graaf spelen zondag 13 januari vanaf 14.30 uur hun eigentijdse pianomuziek in de intieme Piterkerk in Lippenhuizen. Door het hele land speelden ze met veel succes op festivals en podia hun neoklassieke composities die doen denken aan de mooiste werken van Ludovico Einaudi.

De kabbelende, meanderende minimalistische en sterk beeldende muziek neemt de luisteraar bij de hand en voert hem of haar mee op een verrassende ontdekkingsreis. Hoofdact Pieter de Graaf timmert al geruime tijd aan de weg met eigen composities. Tijdens zijn conservatorium-opleiding legde hij zich toe op jazz en moderne pianomuziek. Vervolgens was hij een vaste waarde in het orkest van Colin Benders (Kyteman) en componeerde hij onder meer muziek voor het dansgezelschap Conny Janssen Danst.

Zijn toegankelijk neoklassiek werk klonk het afgelopen jaar eveneens in het hoofdprogramma van het Noorderzon festival in Groningen. De Graaf is niet voor een gat of genre te vangen. Hij is een muzikale virtuoos die op de piano een volstrekt eigen beeldtaal laat klinken. Een hommage aan het gevoel, een uitnodiging aan de luisteraar om zich mee te laten voeren op een reis door het universum.

De uit Friesland afkomstige, maar tegenwoordig in Utrecht woonachtige, Joram Feitsma (opgegroeid in Grou) opent in zijn voorprogramma met eigen werk van het recent verschenen album Under (onder het label van Bigamo). De rode draad in zijn werken is het minimalistische karakter: traag opbouwend, verstillend en herhalend, zoekend naar een soms lieve of een wrange klank. Vanaf het moment dat de jonge Nederlandse componist het werk van de Italiaan Einaudi hoorde, was hij verknocht aan het verstillende en filmische geluid van diens muziek.

Het Cultuurteam van de Piterkerk in Lippenhuizen is bijzonder blij deze eigentijdse pianisten een podium te kunnen bieden in Fryslân. Het concert belooft een prachtig begin van 2019.

Voor reserveren en meer informatie zie www.piterkerklippenhuizen.nl.