Elfde Drachtster nieuwjaarsduik wordt frisse start van 2019

Drachten - Om 2019 weer fris en fruitig te beginnen, organiseert Reddingsbrigade Drachten dinsdagmiddag voor de elfde keer de Unox nieuwjaarsduik in Drachten.

Het startschot voor deze koude, maar vooral verfrissende duik is op 1 januari om 14.00 uur. De duik zal traditioneel gehouden worden aan de Reidingweg 6 langs het Kiryat Onoplein, waar gedoken wordt in de Zwemvijver van parkwijk De Singels. Vooraf is er een gezamenlijke korte warming-up en na afloop is er eventueel douchegelegenheid in zwembad De Welle.

Herinneringsvaantje

De deelnemers ontvangen bij de inschrijving de traditionele Unoxmuts en hun herinneringsvaantje. Na afloop wacht er voor hen een warme kom erwtensoep. De kosten zijn 1,50 euro per persoon.Wie inschrijft met een groep van minimaal 10 personen betaalt slechts 1 euro per persoon.

Inschrijving voor de duik kan ter plaatse vanaf 13.00 uur. Groepen kunnen zich vooraf aanmelden via een mailtje naar voorzitter@rbdrachten.nl. Wie het echt te koud vindt om te duiken, is uiteraard ook van harte welkom om de deelnemers aan te moedigen.