Verrassend begin Smallingerland Cup

DRACHTEN - De 33ste editie van de Smallingerland Cup is gisteravond van start gegaan met een aantal verrassingen.

Te elfder ure verving SC Boornbergum ’80 zondag 2 haar teamgenoten van zaterdag 2. En zij stootten direct verrassend door naar de finale-avond.

Poule A

In deze poule met de licht favoriete ONT en Drachtster Boys-zaal verrasten zij direct ONT (0-2). ONT wist ook de tweede wedstrijd niet te winnen, zij verloren nipt van Boornbergum zondag 1. Het zaalteam van Drachtster Boys opende ook met een 2-0 winst op Boornbergum zondag 1. Bij het ingaan van de laatste speelronde in deze poule A was ONT dus al uitgeschakeld.

Drachtster Boys zaal moest in de laatste wedstrijd winnen om zeker te zijn van de finale. Lat stond succes in de weg. Ook ONT had de pech dat men de lat raakte. Het bleef bij 0-0. Die stand zou ook in de andere laatste wedstrijd op het scorebord blijven staan. Boornbergum zondag 1 en zondag 2 moesten in de onderlinge confrontatie uitmaken wie Drachtster Boys-zaal zou volgen. Zondag 1 moest daarvoor winnen. En hoewel men iets aanvallender en sterk was zou er dus niet gescoord worden. Loting moest uiteindelijk bepalen wie als groepswinnaar zou doorgaan en wie als nummer 2. Drachtster Boys zaal lootte de nr. 1. SC Boornbergum zondag 2 gaat als tweede door naar de finale-avond.

Poule B

Ook Poule B kende een verrassende winnaar. Dat werd Rottevalle. Mede dankzij de 3-0 winst op SC Boornbergum zaterdag, maar vooral dankzij de meest verrassende uitslag, de 2-0 winst op de torenhoge favoriet Drachtster Boys veld. Die favoriet liet meteen in de eerste wedstrijd al zien dat het dit jaar niet freewheelend naar de finale-avond zou gaan. Met de nodige moeite werd Boornbergum zaterdag 1 verslagen met 2-0 en tegen Futsal Dragten 2 werd na een 1-0 achterstand met 1-2 gewonnen. Vervolgens verslikte het zich dus in Rottevalle.

Futsal Dragten kwam met de schrik vrij tegen Boornbergum zaterdag. De al uitgeschakelde Boornbergumers kwamen op 1-0 in de laatste wedstrijd tegen Futsal Dragten. Pas in de ultieme slotfase trok FD 2 de wedstrijd alsnog naar zich toe: 2-1 winst. Het doelsaldo van Futsal Dragten en Drachtster Boys was gelijk. Uiteindelijk ging FD 2 door, simplweg omdat men 1x vaker had gescoord. Drachtster Boys dus naar huis. Rottevalle en Futsal Dragten door naar de finaleavaond van 4 januari 2019.

Vanavond gaat de strijd verder met Poule C en E (vrouwen), vanaf 19.00 uur in Sporthal de Drait in Drachten.

Uitgebreide foto-albums gemaakt door Romke Visser zijn te vinden op:

Poule A

Poule B