Deze week in De Lawei

Drachten In De Lawei in Drachten worden in de eerste week van 2019 de volgende optredens gegeven.

Kidsfestival!

Ook in de eerste week van het nieuwe jaar is er van alles te beleven voor kinderen tussen de 2 en 12 jaar. Naast mooie voorstellingen en films kan er ook geknutseld worden en zijn er genoeg verkleedkleren te vinden in de speelstraat. Natuurlijk is er een uur voor de voorstelling altijd iets leuks te doen is.

Geeft niks (5+) | Donderdag 3 januari – 14.00 uur

In Geeft Niks probeert een broekplasser het droog te houden en zijn omgeving doet pogingen om hem daarbij te helpen. Ze gaan de strijd aan met ongewenste ongelukjes. Maar hoe meer iedereen zich er mee bemoeit, hoe vaker het mis gaat.

Buurman in de winter (5+) | Vrijdag 4 januari – 11.00 uur

Het wordt kouder en kouder. De buurmannen bereiden zich net als iedereen voor op de winter. Ze hakken hout voor de open haard, bakken koekjes, breien een warme muts en halen een kerstboom in huis. De vraag is alleen: hoe krijgen ze die mooie boom de deur door?

Zeehelden (6+) | Vrijdag 4 januari – 14.00 uur

Vijf dansers dompelen zich onder in het leven op én in de zee. Zeilen hijsen, schrobben en touwen knopen. Dat gaat niet altijd goed, er wordt gerold en gevallen, maar als trouwe kameraden helpen ze elkaar altijd weer overeind.

Pak ‘m (3+) | Zaterdag 5 januari – 13.00 & 16.00 uur

Voor de allerkleinsten en iedereen die het stiekem nog steeds leuk vindt om verstoppertje te spelen. Laat je meevoeren in de flitsende wereld van Pak ‘m. Drie ‘volwassen’ presentatoren vechten in een tv-studio om aandacht. En daar waar er twee vechten om één been gaat de derde er mee heen.

Kijk op www.lawei.nl voor het hele Kidsfestivalprogramma.

Noord Nederlands Orkest | Nieuwjaarsconcert 2019

Al bijna een halve eeuw staat de januarimaand bij het Noord Nederlands Orkest in het teken van het Nieuwjaarsconcert. Navraag onder oud-orkestleden leert dat de eerste editie in Groningen zo rond 1970 plaatsvond. Zo is de traditie rechtstreeks vanuit Wenen naar Nederland geïmporteerd. Zoals gewoonlijk trakteert het NNO op feestelijke orkestwerken en ontroerende aria’s van grote namen als Verdi, Puccini, Wagner en Johann Strauss. Het Nieuwjaarsconcert van het NNO vindt zaterdag 5 januari plaats om 20.00 uur.

Tineke Schouten

Na in seizoen 17/18 een persoonlijke show te hebben neergezet, maakt Tineke Schouten in seizoen 18/19 een reis door haar carrière. Hoogtepunten uit haar schatkist aan hilarische sketches, typetjes en liedjes in een nieuw jasje passeren de revue. Uiteraard kan Schouten het niet laten om deze show ook met nieuwe liedjes en sketches aan te vullen. Trakteer jezelf op een fantastisch avondje uit met Highlights woensdag 9 januari om 20.00 uur.

Becoming Astrid | Film

Als jonge vrouw maakte Astrid Lindgren een gebeurtenis mee die haar diep trof en het verdere verloop van haar leven zou bepalen. Ze volgde haar hart en ontwikkelde zo een passie voor schrijven. Met haar fantasierijke kinderboeken als Pippi Langkous is Astrid wereldwijd een van de meest inspirerende en geliefde auteurs van ons tijdperk geworden. Bezoek Becoming Astrid donderdag 3 januari vanaf 20.30 uur. Maak de filmervaring compleet en geniet in Theatercafé Hopper van een heerlijk arrangement. Bezoekers betalen dan maar €22,50 voor een filmkaartje en een volledig verzorgde maaltijd.

Meer informatie en kaarten via www.lawei.nl