Succesvol jaar voor De Marko's

Burgum - Het jaar 2018 gaat de boeken in als een succesvol jaar bij De Marko’s.

De (jeugd)drumband en twirlinggroepen maakten de oversteek naar een prachtige nieuwe oefenlocatie: Glinstra State. De drumband liet zich zien en horen in Leeuwarden, Burgum en tijdens een festival rondom 200 jaar Scheveningen. Er waren diverse optredens in het kader van Kulturele Haadsted.

Zo was de drumband bij de opening en samen met Twirlers en Color Guards bij de parade Grutsk. De containeract, die in 2017 in première ging, kreeg dit jaar diverse boekingen en ook voor komend jaar zullen zij zich weer laten zien en horen in de regio. De drumbandleden gingen zelfs als monniken de straat op bij diverse KH2018-acts.

Ook de drumbandpieten hadden het ook dit jaar weer druk bij verschillende Sinterklaasintochten. De jeugddrumband liet zich samen met de drumband, maar ook alleen zien en horen. Alle Color Guardgroepen gooiden hoge ogen bij diverse wedstrijden in de eerste maanden van 2018.

Komende maanden komen de meiden en jongen van de Color Guards uit in de kids, junioren en regional A groep. De twirlingkidsgroep deed afgelopen najaar prima zaken door met het goud naar huis te gaan bij wedstrijden in Drachten. Sylvia Loois nam dit jaar weer een paar keer het zilver mee naar huis bij twirlingwedstrijden. De sponsorcommissie deed goede zaken.

De tweedaagse spooktocht werd druk bezocht en ook de bingo werd twee keer gehouden. Vrijdag 15 februari is de volgende bingoavond. Niet op de vertrouwde locatie in Eastermar, maar in Glinstra State Burgum. De Rabobankactie was dit jaar weer een succes. Ook een lege flessenactie en een handdoekenactie leverden een mooi extraatje op voor de verenigingskas.

Het ledenaantal van De Marko’s bleef in alle disciplines stabiel. Het aantal vrijwilligers kende een forse groei. Op twee Burgumer basisscholen werden goed gewaardeerde kennismakingslessen gegeven. Komend jaar staan er mooie optredens in de agenda. Zo staan er diverse avondvierdaagses en Sinterklaasintochten op het programma. De containerdrummers geven in september een optreden bij Haringen Ongeschut en ook Leeuwarden en Drachten krijgen vrijwel zeker een plek in de Marko’s-Agenda.

De nieuwe website www.drumbanddemarkos.nl ging in de lucht en wordt goed bezocht. De Marko’s blijven in beweging in 2019.