Kerst in De Lawei

DRACHTEN - De Lawei in Drachten is in Kerstsferen.

Skrûtsj | Kerstmusical

Skrûtsj is een speciale bewerking van het Charles Dickens’ boek A Christmas Carol (1843). Het verhaal is losjes gebaseerd op de geschiedenis van twee belangrijke skûtsje-bouwers in Drachten. Het hoofdpersoon krijgt in de nacht voor kerstmis bezoek van drie geesten die hem confronteren met zijn verleden, heden en toekomst. Alle teksten en liedteksten zijn volledig nieuw geschreven en worden uitgevoerd door jong en oud amateurtalent uit de omgeving, een échte Drachtster kerstmusical dus. Bezoek dit pareltje 26, 27, 28, 29 of 30 december in De Lawei.

Kerstbuffet

Na afloop van de familiemusical Skrûtsj en de kerstshow van de African Mamas wordt er traditiegetrouw een diner geserveerd op tweede kerstdag. Natuurlijk is ook iedereen die niet naar een van de voorstellingen is gegaan van harte welkom. Voor €38,00 kan er genoten worden van een heerlijk buffet in Theatercafé Hopper.

Kerst met De Kast

Geniet naast de mooiste hits van De Kast óók van een selectie kerstsongs gebracht in soms een traditioneel en dan weer in een De Kast-jasje. Het onvolprezen Hallelujah in een prachtige ingetogen uitvoering, Driving Home for Christmas en Imagine in het Fries, niets is te gek tijdens dit kerstconcert van ons Friese trots. De heren hebben er nú al zin in om er samen met Drachten opnieuw een onvergetelijke avond van te maken. Wees er donderdag 27 december vanaf 20.00 uur ook bij.

Notenkraker | Ballet van Tatarstan

Wie kan in de gezellige wintermaanden een traditionele uitvoering van De Notenkraker beter voor zijn rekening nemen dan het Ballet van de Staatsopera van Tatarstan? Het gezelschap brengt virtuoze danspartijen, een schitterend corps de ballet, sprookjesachtige belichting, honderden kostuums en fraaie decors om de legendarische choreografie van Marius Petipa en Lev Ivanov recht te doen. Bezoek de Notenkraker vrijdag 28 december vanaf 20.00 uur.

Op sterk water

Kerst, the most wonderful time of the year! Of niet? Van het meest gênante kerstdiner dat je je kunt herinneren tot aan de allernieuwste kersthits of misschien wel een moderne variant op het eeuwenoude kerstverhaal. Alles kan bij de show van Op Sterk Water, de absolute top van het impro-cabaret. Geniet van de meest herkenbare situaties in het gezelligste seizoen van het jaar vrijdag 28 december vanaf 20.30 uur.

Kidsdiner

Terwijl de ouders, opa’s en oma’s genieten van een uitgebreid driegangendiner gaan de kleintjes op avontuur. Met een kapiteinspet op trekken ze erop uit in een skûtsje. Tussen de golven door wordt er een lied gezongen en geoefend op overstag gaan. Voor deze dappere zeevaarders wordt er een heus kapiteinsdiner geserveerd, natuurlijk met lekkere frietjes! Schuif zaterdag 29 december om 16.00 uur aan bij het Kidsdiner Schip Ahoy.

Nieuwjaarsfeest

Het is inmiddels een traditie: 1 januari viert de hele gemeente Smallingerland de start van het nieuwe jaar in De Lawei. Met een gezellig feest zoals van de schouwburg te verwachten is. Met dit jaar in de grote foyer een wintermarkt voor de lekkerste hapjes en drankjes, gezellige bands en genoeg te beleven voor kinderen. Kinderen t/m 18 jaar mogen gratis naar binnen, het is wel nodig om ook voor hen een kaart te reserveren. Om 16.00 uur gaan de deuren open en staat de champagne voor je klaar.

Meer informatie en kaarten via www.lawei.nl