33e editie Smallingerland Cup

DRACHTEN - Het zaalvoetbaltoernooi Smallingerland Cup is dit jaar vrijdag 28 en zaterdag 29 december 2018 en dodnerdag 3 januari 2019 met de voorronden en vrijdag 4 januari 2019 de finale.

Nu zo langzamerhand de winterstop voor de voetbalclubs begint, starten binnenkort ook de traditionele zaalvoetbaltoernooien. In Smallingerland is dat de Smallingerland Cup.

Het toernooi wordt dit jaar voor de 33e keer gehouden. Ooit begonnen in de oude Sporthal aan de Splitting waar veel mensen nog met plezier aan terugdenken. Daarna is het toernooi ook nog een enkele keer gespeeld in de oude (niet meer bestaande) sporthal aan de Sportlaan voordat het naar het nieuwe Sportcentrum verhuisde. Maar inmiddels wordt het al vele jaren traditiegetrouw gespeeld in Sporthal de Drait.

Vorig jaar kende het toernooi een verrassende winnaar bij de heren. Want de twee torenhoge favorieten Drachtster Boys (veld 1) en Futsal Dragten gingen er in de halve finales uit. De finale ging tussen ONT 2 en Drachtster Boys zaal. ONT 2 trok met 4-0 aan het langste eind.

Ook dit jaar zijn Drachtster Boys en Futsal Dragten misschien wel de favorieten, maar kan er ook zo weer een verrassing komen. Een aantal ploegen presteren immers prima op het veld. Zoals het gepromoveerde Boornbergum ’80 zondag, dat momenteel mee bovenin draait in de 4e klasse. Maar ook vv Drachten doet het goed met een koppositie. Maar toch, zaalvoetbal is wel een ander spelletje dan op het veld. Kortom, niets is zeker.

Bij de vrouwen ging de titel dan wel naar de favoriete vereniging (Drachtster Boys zaal) maar was het team 3 dat de zaalvrouwen 2 versloeg. Ook dit jaar worden de zaalteams van Drachtster Boys gerekend tot de favorieten, maar kan er ook zo een verrassing uit de hoge hoed vallen.

Kortom, wederom vier spektakelavonden zitten er aan te komen. Het toernooi vindt dit jaar 28 en 29 december 2018 en 3 januari 2019 plaats met de voorronden en vrijdag 4 januari 2019 is de finale-avond. Alle avonden beginnen om 19.00 uur.

Plaats van handeling is wederom Sporthal De Drait in Drachten. Je bent van harte welkom.