Acties op BHS leveren 1500 euro op voor KiKa

Gorredijk - De eindejaarsactiviteiten van de BHS zijn voortreffelijk verlopen. De kerstfair en het kerstgala hebben bijna 1500 euro opgeleverd voor stichting KiKa.

Vanochtend hebben de leerlingen de activiteiten afgesloten met een ontbijt in hun klas en werden de winnaars van de verhalen- en de vlogwedstrijd bekend gemaakt. En natuurlijk als klap op de vuurpijl werd de ‘vette’ cheque in een volle kantine aan KiKa overhandigt.

Goed doel

De Burgemeester Harmsma School in Gorredijk voert elk jaar tijdens de laatste schooldagen van het jaar actie voor een goed doel. Deze keer was dat KiKa geworden, een stichting die er voor wil zorgen dat alle kinderen kankervrij door het leven kunnen gaan. Donderdagmiddag hielden de leerlingen van de BHS een kerstfair in en om school waar zelf gemaakte etenswaar, kerstdecoratie, groenwerken etc. verkocht worden.

Ook werden sport- en speldemonstraties door de leerlingen gegeven voor ouders, opa’s en oma’s, buren en andere belangstellenden. Daarnaast zamelden leerlingen lege flessen in. ‘s Avonds was er voor de leerlingen uit klas 3 en 4 een kerstgala, waarin de bovenbouwleerlingen in hun mooiste outfit acte de présence gaven. Ook de entreegelden voor het gala waren voor KiKa.