Midwinterkunst Te Plak in it Damshus

NIJ BEETS - In it Damshus te Nij Beets is vrijdag 28 en zaterdag 29 december de midwinterkunst Te Plak te zien.

Tien kunstenaars, geselecteerd na een landelijke oproep, zullen ieder in een veenarbeidershuisje of andere locatie op het terrein van het open luchtmuseum een kunstproject realiseren met als thema Te Plak. In het donker van december belooft dit een sfeervol geheel te worden met verlichte huisjes en muziek (Bennie Huisman op vrijdag en Sa4 op zaterdag) en winterse kost erbij.

In de week voor Pinksteren hebben ook al zo’n 180 schoolkinderen uit de gemeente Opsterland zich uitgeleefd op dit thema. Ook hun werk zal te zien zijn in it Damshus.

De werkgroep Kunst in Opsterland wil bezoekers laten nadenken over de plek waar ze verblijven of wonen. Wat is er voor nodig om je ergens Te Plak te voelen (op de plek zijn waar iemand thuishoort of op zijn bestemming aankomen)? Waarom voel je je juist hier thuis. Ben je hier op je plek? Friezen zijn vaak erg trots op hun Fryslân, hoe komt dat? Kunnen migranten hier ook Te Plak zijn of komen? De setting van It Damshûs geeft ook te denken over de barre omstandigheden van eerdere bewoners. Kom maar kijken!

Te zien: 28 en 29 december van 14.00-21.00 uur

Entree €2,-

It Damshus, Domela Nieuwenhuisweg 59B, 9245 VC Nij Beets

www.kunstinopsterland.nl