\Scholierne Bakkeveen ontmoeten Parasportheld Olivier

Bakkeveen - OBS de Oanrin uit Bakkeveen heeft woensdag meegedaan aan het project ‘Meet & Greet met de Fryske Parasporthelden’ van Sport Fryslân.

Paralympisch zwemmer Olivier van de Voort vertelde in de klas hoe het is om te sporten met een handicap. Daarna ervoeren de leerlingen zelf hoe dit is. Olivier vond het geweldig om zijn verhaal te vertellen aan de enthousiaste basisschoolkinderen van de groepen 6 en 7/8 van OBS de Oanrin. Ze waren erg onder de indruk dat Olivier, ondanks zijn beperking, zich niet laat tegenhouden en het maximale uit zijn sport haalt.

Ze hebben onder andere geleerd dat je focus moet houden op de dingen die je wel goed kan, dat je je niet moet schamen voor een prothese en niet opgeeft maar altijd doorzet. De kinderen waren super geïnteresseerd en ook werden er veel vragen gesteld, zoals: ‘Ik wil graag profvoetballer worden! Heb je nog tips voor me?’. De wijze les die Olivier de leerlingen heeft meegegeven: ‘Als je de focus houdt op de dingen die je wél goed kan, komen de mooie resultaten vanzelf. Geef niet op als het even tegenzit, maar blijf altijd doorgaan!’’

Olivier van de Voort

Olivier is een Nederlands Paralympisch zwemmer. Op de Paralympische Spelen in Rio behaalde hij een zilveren medaille. Door een ongeluk met zijn paard is hij zijn onderbeen kwijtgeraakt. Hij onderging zeven operaties, moest maandenlang revalideren en leerde weer lopen met een prothese.

Het project ‘Meet & Greet met de Fryske Parasporthelden’ wordt georganiseerd door Sport Fryslân en wordt mogelijk gemaakt door NSGK en FB Oranjewoud. Bijna één op de drie Friese inwoners beweegt te weinig. Elke dag weer zet Sport Fryslân zich in om deze 240.000 inactieve Friezen in beweging krijgen, samen aan met de provincie, gemeenten, verenigingen, commerciële en maatschappelijke partners, gezondheidsinstellingen, vrijwilligers en de inwoners van Friesland.