Lintjo incasseert nederlaag in Harkema

HARKEMA - Lintjo heeft na een lang gelijk opgaande wedstrijd uiteindelijk toch het hoofd moeten buigen voor Harkema. De Harkiten bleken met 17-13 te sterk. 

Lintjo begon goed en Jacco Wouda opende de score door een strafworp te verzilveren. Harkema scoorde daarna drie keer op rij en pakte een voorsprong 3-1. De ploegen waren gelijkwaardig en het scoreverloop ging vervolgens gelijk op. Voor Lintjo wisten Sybrit Pen, Yme Flapper, Stijn Knol en Jacco Wouda een doelpunt te maken. Harkema kon gemakkelijk mee door met name van afstand erg zuiver te zijn. De thuisploeg trok de stand naar 6-5. Lintjo gaf goed partij en via Marco den Ouden en Jildau de Haan scoorde Lintjo nogmaals twee maal van afstand. Jacco Wouda vond via een mooi genomen uitstartbal het hart van de korf. Harkema bleef ook gemakkelijk de korf vinden en bleef Lintjo elke keer een stapje voor tot de rust.

In de tweede helft lukte het voor Lintjo wel een voorsprong te nemen en via Jacco Wouda, Sybrit Pen en Jildau de Haan pakte Lintjo een 9-10 voorsprong. De gasten uit Oldeberkoop waren verrassend beter dan Harkema maar konden de voorsprong niet uitbouwen. Harkema bleek een taaie fysieke tegenstander en beet van zich af. Lisanne de Boer, Marco den Ouden maakten van afstand nog een doelpunt maar Harkema ging ook weer van afstand gemakkelijk raak mikken. Bij Lintjo stokte het even met het scoren en Harkema kreeg wat gemakkelijk de cruciale beslissingen in de wedstrijd mee. Hier hadden de Oldeberkopers geen antwoord meer op en dit resulteerde in een 17-13 eindstand in het voordeel van Harkema.

Er had zeker gezien het spelbeeld meer in gezeten voor Lintjo maar het ontbrak ook een beetje aan geluk. Volgende week ontvangt Lintjo thuis DWA/Argo uit Winsum (GR)