Kunstlokaal №8 toont hedendaagse kunst in dialoog

Opsterland-Ooststellingwerf - Bij de eigenzinnige galerie Kunstlokaal №8 aan de Schoterlandseweg 55 in Jubbega is tot en met 14 februari de tentoonstelling Vraagstuk en Vervolg te zien. 

Vraagstuk met objecten van Betty Simonides, gecombineerd met de stroom aan tekeningen van Barbara Bartlett, Vervolg.
Sprekende kleuren, op doek en in de ruimte. Op het eerste gezicht maakt Betty Simonides heldere objecten. Verder kijkend trekt een slappe kubus de aandacht. De gedaante van het voorwerp roept weer nieuwe vragen op, in een voortdurend proces van maken.
Tekenen in een ononderbroken, associatieve stroom. Barbara Bartlett‘s schetsblok is een touchscreen. Voortdurend tekent ze door, thuis en onderweg. Zo groeit een aaneenschakeling van tientallen stadia van één tekening, waarin het ontstaan en weer vernietigen van haar schepping zichtbaar wordt: ‘Continuous drawing’.
Kunstlokaal №8 toont de voorkeur van kunstenaars Marcel Prins en Birgit Speulman in de kunst. Kunstlokaal №8 wil de randen van de begrijpbare kunst opzoeken en haar bezoekers deze zo laten ontdekken en waarderen. In dit kunstlokaal is zes maal per jaar een expositie te zien. Vijf keer een duotentoonstelling en ’s zomers een groepstentoonstelling. De exposities duren negen dagen: twee weekenden en de week daartussen. Kort en krachtig.