Koopavond in Oosterwolde voortaan toch weer tot negen uur

OOSTERWOLDE - De koopavond op donderdag in Oosterwolde duurt voortaan weer tot negen uur. Daarmee wordt een wijziging van vorig jaar teruggedraaid. In de praktijk heeft de klant er in Oosterwolde op donderdagavond dus een uur bij gekregen.

Tijdens de jongste ledenvergadering van Oosterwolde Promotion zijn de tijden van de koopavond geëvalueerd. Vorig jaar januari waren de sluitingstijden aangepast, na een stemming onder de leden. In plaats van om negen uur zouden de winkels voortaan om acht uur sluiten. Om dat verloren uur te compenseren zouden de winkels voortaan niet meer sluiten tussen de middag- en de avondopening, maar ook tussen zes en zeven uur gewoon open blijven. Afspraak De praktijk leert dat het merendeel van de ondernemers zich niet aan die afspraak houdt en de meeste winkels gewoon open blijven tot negen uur, zo bleek uit de evaluatie. Het nieuwe advies van Oosterwolde Promotion aan de winkeliers is daarom nu om tussen zes en zeven open te blijven en tot negen uur. De reden om de sluitingstijden een uur te vervroegen was vorig jaar dat er na acht uur veel minder klanten kwamen dan in het eerste uur. Het tussenuur kwam toen te vervallen, omdat in de praktijk bleek dat veel klanten in die tijd voor een dichte deur kwam te staan.
De nieuwe regeling geldt voor de winkels in het centrum van het dorp. De supermarkten en bouwmarkten in Oosterwolde hebben hun eigen sluitingstijden.