Thuisverlies voor volleybalheren Reva in Gorredijk

Opsterland-Ooststellingwerf - De heren van Mijn Makelaar/ Reva speelden vrijdag de belangrijke thuiswedstrijd tegen VC Joure /Oudehaske.

De gasten stonden namelijk voor deze wedstrijd op de derde plaats met slechts 1 winstpunt meer dan de Gorredijkers. Winst voor Mijn Makelaar/ Reva zou dus meteen stuivertje wisselen betekenen. De uitwedstrijd was met 1-3 gewonnen. Dit keer liep het echter niet goed af. De gasten trokken na een spannende vijfsetter met 2-3 aan het langste einde. Machine hapert

 Zo zag het er aan het begin van de wedstrijd nog niet naar uit. De eerste set werd met goed spel met 25-20 gewonnen en in de tweede set kwam de thuisploeg met 10-2 voor. Vanaf dat moment haperde de machine van de thuisploeg en kwam Joure zelfs gelijk met 20-20. Met een goede eindsprint werd het toch nog 25-21 voor de Mijn Makelaar/Reva.

Joure/Oudehaske liet zich niet ontmoedigen door de 2-0 achterstand en rook mogelijkheden. Het vertrouwen zakte steeds verder weg bij de thuisploeg. Via 17-21 en 20-23 in de derde set werd het nog 23-23 maar Joure/Oudehakse liet zich deze kans niet ontnemen: 23-25.

In de vierde set ging alles mis wat er mis kon gaan. Veel foute services, slechte passing en veel fouten in de aanval. De kopjes gingen hangen en kwamen ook niet meer omhoog: 14-25. In de vijfde set gaf Mijn Makelaar / Reva nog wat meer tegenstand, maar het mocht niet baten: 10-15. De klad erin

Coach Henk Veenstra zag het als volgt: “We hebben onszelf volledig uit de wedstrijd gespeeld. Halverwege de tweede set kwam de klad erin en dat is niet meer goed gekomen.”

Vrijdag 12 februari speelt Mijn Makelaar/ Reva de volgende wedstrijd uit tegen Hevoc 2 in Heerenveen.