Goud en tweemaal zilver voor FRISIA-turners

Beetsterzwaag - In de tweede voorronde turnen voor de niveaus 6 tot en met 10 deed FRISIA vandaag mee met 5 turners. De turners wisten eenmaal goud en tweemaal zilver binnen te slepen.

Bij de junioren 2 zijn dat Felix de Waal, Jippe Witteveen en Roell Schroor.
Tussen de nummers 1 en nummer 5 zat een punt verschil dus de concurrentie is moordend te noemen.
Felix turnde een goede wedstrijd, op de vloer wat vreemde wiebels, maar eigenlijk verliep de rest zoals het moest lopen. Op zijn beste toestel, voltige, had de jury een element gemist, wat uiteindelijk betekende dat hij, ondanks dat hij de bronzen medaille kreeg, de gouden positie heeft behaald vandaag.
Roell turnde supergeconcentreerd vandaag, uitschieter was zijn goeie vloeroefening en ook de ringen gingen geweldig vandaag. Toch was de verassing wel groot toen bleek dat hij vandaag het zilver kreeg omgehangen.
Jippe had een geweldige sprong en een uitstekende brugoefening, maar bij de ringen ging er wat mis met zijn achteropzet en op vloer kwam hij helaas ten val. Hij werd toch knap vijfde vandaag.
Marck Janssen turnde bij de senioren 6, een enorm zware concurrentie, waarbij het niveau erg hoog ligt.
Zijn sprong was fantastisch en ook de vloeroefening ging erg goed. Hij werd heel netjes achtste vandaag.
Hessel Heerma was de junior 1 niveau 9 die namens FRISIA deelnam. Op vloer lukte helaas de arabier flikflak niet vandaag wat hem een dikke aftrek opleverde. Gelukkig wist hij vooral een sterke brug en rekoefening neer te zetten waardoor ook hij de zilveren medaille meenam naar huis.
FRISIA kijkt terug op een succesvolle tweede ronde voor deze turners waarbij Jippe, Felix en Roell duidelijk zicht hebben op deelname aan het NK turnen. Zaterdag 20 februari wordt het Friese kampioenschap turnen gehouden waar FRISIA met achttien jongens vertegenwoordigd zal zijn.