Inwoners positief over mooi Gorredijk, leegstand minder fraai

Opsterland-Ooststellingwerf -  Over het algemeen waren de inwoners die zaterdag door ARK Fryslân gevraagd werden naar de mooiste en lelijkste plekken van hun woonplaats, positief over de ontwikkelingen in Gorredijk.

ARK Fryslân, onafhankelijk platform voor Architectuur en Ruimtelijke Kwaliteit, is nieuwsgierig naar hoe de inwoners de verschillende locaties in hun woonplaats waarderen. Mooiste plekken Bij inwoners van Gorredijk werden vaak de Vaart en de gebouwen op de hoek bij de brug in het centrum als mooi ervaren. Als bijkomend pluspunt werd het gratis parkeren in Gorredijk genoemd: hier kun je nog gewoon met de parkeerschijf parkeren binnen de Blauwe Zones.
Verder waren de ondervraagden ook positief over het plein bij de nieuwe Albert Heijn e.d. Lelijkste plekken
Wat de mensen minder fraai vonden was de leegstand van winkels in de verschillende straten. En dat die straten daardoor soms wat een verpauperde indruk maken.
Voor veel mensen is bovendien de voormalige Timmerfabriek ook een doorn in het oog.
Maar over het algemeen waren de ondervraagde inwoners - en mensen van buiten Gorredijk die ook door ARK werden ondervraagd - positief over de ontwikkelingen in Gorredijk. Bekendmaking ARK Fryslân heeft een tour gemaakt langs de Drachten, Burgum, Heerenveen en Gorredijk. Na afloop van de tour maakt ARK Fryslân op 1 maart op hun website www.arkfryslan.nl bekend welke locaties zijn uitgeroepen tot de mooiste en lelijkste plek. Foto’s: Grietje van der Reijnst, hetstaaterop.nl