Volle bak op 14e Appelschaster dubbelspel badmintontoernooi

Drachten - In het Racket & Health Centre in Appelscha vond zaterdag het 14eAppelschaster dubbelspel badmintontoernooi plaats. 

Na een jaar van afwezigheid op de toernooikalender had men in Appelscha de draad weer opgepakt en dat werd enorm gewaardeerd. Er hadden zich 98 deelnemers aangemeld, een volle bak. Het maximale aantal dat op één dag ingeroosterd kan worden in de sporthal van Appelscha. Van de eigen vereniging AFC deden er 12 koppels mee. Ook de eigen vereniging had nog nooit met zo een grote afvaardiging deelgenomen. De badmintonsport leeft op dit moment enorm in Appelscha. Reünie voor veel koppels Veel van de andere koppels deden al veel vaker mee aan dit toernooi. Voor sommigen was het dus een echte reünie. Er was zelf een badmintonner die aan elke editie heeft deelgenomen. Veel koppels kwamen van omliggende verenigingen maar zelfs uit Lelystad  konden verschillende dubbels worden verwelkomd. Gelukkig konden er ook nieuwe koppels worden begroet, verheugend voor de organisatie. De indeling was op sterkte van betreffende dames en herendubbelkoppels. Zoals meestal waren er weer meer heren- dan damespoules. De organisatie heeft een nieuwe programmamaker gekregen. Zijn naam is Stefan van Tilburg. Degenen die al eerder bij de organisatie betrokken waren: Janet Wagt en Roel van der Velde zijn blij, dat hij is toegetreden aan de toernooicommissie. Prettige sfeer tijdens wedstrijden Er werd zaterdagmorgen om half tien, meteen na de opening, begonnen met de wedstrijden op de 7 velden. Iedere wedstrijd duurde precies twintig minuten. De winnaar kreeg voor elke gewonnen set één punt. Na wat gezoek naar de eerste tegenstanders en welke scheidsrechter op welk veld moest zijn liep de organisatie de hele dag perfect. Sommige spelers hadden de pech, dat hun tegenstanders door een blessure of ziekte kort van tevoren moest afhaken. Ook die problemen werden goed opgelost door spelers en organisatie. Er waren zeer spannende wedstrijden te zien. Er werd soms met de kleinste verschillen gewonnen, of verloren. Zowel in de zaal als op de tribune en in het restaurant heerste een geweldig prettige sfeer. Op de sportvloer stond er bij elk veld een scheidsrechter die de telling bijhield en bepaalde of een shuttle in of uit was.De deelnemers waren naast hun wedstrijden af en toe ingeroosterd om te scheidsrechteren in een andere poule. Balans opmaken na 147 partijen Na alle 147 partijen van deze dag kon de balans in de verschillende poules worden opgemaakt in een erg vol restaurant. De EHBO had gelukkig een rustige dag, want er waren alleen een paar kleine blessures geweest. Daarna bleken er drie koppels die geen enkele wedstrijd hadden weten te winnen, toch kregen ze een kleine aanmoediging mee naar huis.  De organisatie hoopt dat ze een volgende editie weer aanwezig zijn, met wat meer ervaring. Prijswinnaars Daarna waren de echte prijswinnaars aan de beurt. Poule A:
 1. Harry Huiting en Rein Veenstra van BC Oosterwolde
 2. Sake Holwerda en Jelte Boersma van BC Schatzenburg
Poule B:
 1. Jeroen Schreuder en Willem van den Berg van AFC Appelscha
 2. Hans Schaffers en Lucien Ramdas van BC Flevoland Lelystad
Poule C:
 1. Olav Jansen en Henk Vermeulen van BC Flevoland Lelystad
 2. Richard Ludwig en Fred Jonkman van BC Oldemarkt
Poule D:
 1. Jan van der Bijl en Matthijs Blaas Meister BC Uithuizen
 2. Meine Bergsma en Gerben Wouda van BC Gorredijk
Poule E:
 1. Helga Haan en Diane Kremer van BC Zuidhorn
 2. Sandra Zwart en Peggy Kuijper van BC Drachten
Poule F:
 1. Joke Stummel en Susan Silvius van SV Dwarres Gytsjerk
 2. Kitty van Lieshout en Marian van Beusekom van AFC Appelscha
Poule G:
 1. Arris de Walle en Carla Kreuger van AFC Appelscha
 2. Monique van Dijk en Manon Moes van BC Gorredijk
Er werd afgesloten met dank aan de vele vrijwilligers en dat men bij de badmintonclub uit Appelscha al uitkijkt naar de opvolger van dit toernooi in 2017.