Joris Veenstra van DIO Oosterwolde turnt naar kwartfinale

Opsterland-Ooststellingwerf -  Joris Veenstra van DIO Oosterwolde mag naar de kwartfinale, nadat hij zaterdag vierde werd in Nijverdal.

Zaterdag begon voor het heren turnen de landelijke wedstrijd. Voor DIO Oosterwolde deed Joris Veenstra mee. Joris werd vorig seizoen op de Nederlandse Kampioenschappen tweede. Dit betekende dat hij moest promoveren naar de derde divisie. Joris turnt instap niveau 11.

Joris zijn achtste finale begon bij het onderdeel ringen. Hij turnde een nette oefening en scoorde 17,75. Op naar het volgende onderdeel; sprong. Van de 20 punten die hij kon behalen scoorde hij maar liefst 19,10. Met deze punten was Joris heel tevreden. Ook de onderdelen er na: brug en rek verliepen zonder fouten. Op het onderdeel rek scoorde hij maar liefst 19,10, dit was de tweede score in zijn categorie. Het laatste onderdeel was voltige. Hij vindt dit een erg lastig onderdeel en helaas maakte hij een paar foutjes.

Tijdens de prijsuitreiking miste hij nipt het podium met 0,90 verschil werd hij vierde.

De landelijke wedstrijd is een afvalrace. De beste zeventien jongens zouden doorstromen naar de kwartfinale. Het doel voor Joris was dan ook om bij deze jongens te zitten. Dit is meer dan behaald. De kwartfinale zal in het weekend van 2 en 3 april plaatsvinden in Waddinxveen.