Accordeonisten en trekzakspelers vieren jubileum in Bakkeveen

BAKKEVEEN - In Dúndelle kwamen vandaag enkele honderden liefhebbers van de accordeon en trekzak bijeen. Het jaarlijkse Accordeon- en Trekzakfestival vierde er de twintigste editie.

Foto’s Grietje van der Reijnst-Brak/www.hetstaaterop.nl
Vanochtend vroeg was het al gezellig druk in Dúndelle, met rond de honderd bezoekers uit het hele Noorden. Iedere muzikant kon zich opgeven om te spelen en kreeg dan de gelegenheid om in een kwartier zijn muzikale kunnen te laten horen. Mede door de inzet van vaste presentator Kor Hagenauw uit Roden, drummer/slagwerker Anne Kiesbrink uit De Wilp en de accordeonclub uit Boerakker zat de stemming er al vroeg in. De trekzak wordt niet beschouwd als een van de meest flitsende instrumenten. De meeste bezoekers waren dan ook 50+. Sommige deelnemers treden vaker met elkaar op, anderen speelden vandaag voor het eerst met elkaar, zonder ooit samen geoefend te hebben.
De populaire zanger- saxofonist- trompettist Folkert Hans Tolsma uit Groninger Opende was vanmiddag de hoofdgast van het festival. Hij is onder andere bekend door optredens voor Omrop Fryslân en op het Veenhoop festival. Zijn tweede single Cha Cha Cha uit 2014 is een populaire meezinger, die hoog scoorde in de Fryske Top 100.
Organisator Riemer Veldkamp kon tot zijn tevredenheid vaststellen dat het festival is uitgegroeid tot een vooraanstaand muziekevenement in het hele Noorden.