Reva wint op karakter in Lemmer

Opsterland-Ooststellingwerf - De heren van volleybalvereniging Mijn Makelaar/Reva uit Gorredijk wonnen vrijdagavond op karaker tegen LVC in Lemmer. 

Net als in de thuiswedstrijd in november werd het een spannende vijfsetter waarbij ook dit keer de Gorredijkers met 2-3 aan het langste eind trokken.

De formatie van coach Henk Veenstra begon gehavend aan de wedstrijd met een tweetal blessures, waardoor er geen mogelijkheid tot wisselen was. In de eerste twee sets speelden de Gorredijkers niet slecht, maar kwam de aanval net wat kracht tekort (25-23 en 25-23) . Dat werd in het begin van de derde set meer dan recht gezet. De voorsprong van 2-9 werd niet meer uit handen gegeven: 17-25. Ook in het begin van de vierde set namen de gasten een ruime voorsprong, echter bij 12-19 stokte de aanvalsmachine, waarna LVC met 18-20 nog gevaarlijk dichtbij kwam. Mijn Makelaar/Reva liet het echter niet gebeuren en sleepte er met 22-25 een vijfde set uit. Woordenwisseling

In die vijfde set ging het gelijk op. Bij 7-8 in het voordeel van Mijn Makelaar/Reva werd er van speelveld gewisseld. Een woordenwisseling tussen de ploeg uit Lemmer en de scheidsrechter bracht de ploeg daarna even uit evenwicht waar de gasten prima van konden profiteren: 12-15 en een 2-3 overwinning. Coach Veenstra: 'op karakter' 

Coach Henk Veenstra zag het als volgt: ,,Op karakter en met goed volleybal hebben we vandaag de 2-0 achterstand weten om te buigen naar een welverdiende overwinning.”

De volgende wedstrijd van de heren van Mijn Makelaar/Reva is op vrijdag 18 maart thuis om 21:00 uur in de Skâns in Gorredijk tegen VC058 uit Leeuwarden.