Wrotters winnen laatste competitiewedstrijd

Opsterland-Ooststellingwerf - De Wrotters traden zondag thuis aan tegen het tweede van Dwingeloo. Op het rugbyveld van Gorredijk werd in de laatste competitiewedstrijd van het seizoen een mooie overwinning geboekt.

Al snel in de eerste helft kwamen de Wrotters op voorsprong. Doordat de Wrotters de overhand hadden in het losse werk en de lijn wisten zij deze voorsprong snel uit te breiden.
Ondanks een zeer sterke scrum van Dwingeloo wisten de voorwaartsen hun eigen ballen te behouden en hierdoor een mooi aanvallend platvorm te creëren voor de backs.
De gehele eerste helft domineerden de Wrotters het spel. Doordat alle conversies benut werden gingen de Wrotters de rust in met een comfortabele voorsprong van 42-0.
Minder scherp In de rust werden er verse benen ingebracht aan de kant van de Wrotters. Mede hierdoor bleef het spelbeeld hetzelfde de eerste tien minuten van de tweede helft en wisten de Wrotters nog een try te drukken.
Helaas verloren de rugbyers uit Gorredijk hierna even hun scherpte. Hiervan wist Dwingeloo te profiteren en trokken ze het momentum naar hun toe. In deze korte periode minuten scoorden de rugbyers uit Dwingeloo driemaal. Mede veroorzaakt door grote persoonlijke fouten van voorzitter Johan Teake Dekker.
Gelukkig konden de Wrotters zich nog herpakken en wisten ze ook nog tweemaal te scoren. Eindstand Wrotters – Dwingeloo 62-21. Foto's: Nynke Weening