Vier teams Adonis naar China voor WK Acro

Drachten - Maar liefst vier teams van Adonis Sportacrobatiek Drachten stappen maandag 21 maart op het vliegtuig naar China.

Zij zullen daar meedoen aan de Wereld Kampioenschappen Acrobatische Gymnastiek, die gehouden worden in de stad Putian, in het zuidoosten van China. Adonis doet mee in twee leeftijdscategorieën : Age Group 2 en Juniors, want alle Adonis sporters die naar China vertrekken zijn tussen de 11 en 19 jaar. Een hele prestatie om zo jong al zó te presteren dat je op het WK mag staan. In de Age Group 2 komt het trio Lisa Vermaning, Melissa Dijkstra en Demi Vogel uit. Ook twee mixparen mogen hier meedoen: David Hozeman met zijn partner Robin Hooijenga, en Stein Briggen met zijn partner Melissa Jongedijk. In de categorie Juniors doet het trio Ester van der Veen, Sanna Verhoeff en Nienke Woudstra mee. Allevier teams hebben zich in december al geplaatst voor dit WK door het halen van twee hoge limieten. Daarna zijn zij zich intensief gaan voorbereiden op deze belangrijke wedstrijd, waar alleen de allerbesten van de hele wereld strijden om de eer. Alles doen voor finaleplaats Hoewel er veel sterkere acro-landen zijn, waarin de sport veel meer gefaciliteerd wordt, zullen de Nederlandse teams er alles aan doen om te proberen een finaleplaats te bemachtigen. De kwalificaties voor die finale worden gehouden op zondag 27 maart en maandag 28 maart (in Nederlandse tijd ‘s nachts en ‘s morgens heel vroeg), en mochten er teams in de finale komen, dan draaien zij die op dinsdag 29 maart. De dagen vóór deze belangrijke wedstrijden zullen zij spenderen aan eerst het bijkomen van de lange reis en de jet lag en daarna met trainingen.
Op de foto De vier Adonis teams die naar China mogen voor het WK. Links: Sanna, Ester en Nienke. Mixpaar vooraan: David en Robin. Mixpaar achteraan: Stein en Melissa. Rechts: Melissa, Lisa en Demi.