Pop-up Museum: alleen Paasmaandag nog te zien

Drachten - DRACHTEN – Drachten beleeft zijn eerste pop-expositie in de Oosterstraat, naast de Hema. De snel-weg-tentoonstelling is alleen maandag nog te zien, 's middags van twee tot vijf uur. 

Op initiatief van Marthe Vroegop heeft de gemeente Smallingerland plaatsgemaakt voor een expositie van diverse kunstenaars uit het noorden van Nederland. Marthe Vroegop heeft de kunstenaars samengebracht en de voorbereiding op zich genomen. Dit is de eerste keer dat in de gemeente Smallingerland een ‘pop-up store’ opent.

Boek en film 

De tijdelijke expositie draagt het thema ‘Into the Wild’ naar de gelijknamige film van Sean Penn (2007) en het boek geschreven door Jon Krakauer. Zanger Eddie Vedder van Pearl Jam maakte de indrukwekkende muziek voor de film.

De vijftien participerende kunstenaars hebben zich laten inspireren door dit verhaal, waarin een jonge jongen zijn leven in de westerse maatschappij inruilt voor een leven in de wildernis van Alaska. Het leverde uiteenlopend werk op, van fotografie, acryl, olieverf of mixed media. Ook maandagmiddag zullen er kunstenaars aanwezig zijn.

Fotograaf Harry van der Linde nam vanmiddag even een kijkje.